Cattleya, orhideea cu flori parfumate – Cum o ingrijim

0
1521
Cattleya

Cattleya, orhideea cu flori parfumate – Cum o ingrijim

Cattleya este o orhidee spectaculoasa, care face flori frumoase si parfumate. In tara noastra, aceasta floare este mai putin cunoscuta, insa iubitorii de plante nu stiu de ce. Cattleya este la fel de usor de ingrijit precum este si Phalenopsis, orhideea populara, dar Cattleya este mai frumoasa, mai spectaculoasa si are si florile parfumate placut.


Cum arata Cattleya? 

Aceasta orhidee are florile mari si parfumate. Iar din acest motiv, nu ar trebui sa lipseasca din casa ta! Petalele sunt ondulate si franjurate pe margini si sunt colorate in roz sau in magenta. O bucurie pentru tine si pentru musafirii tai sa o privesti! In centru, planta este colorata cu rosu si cu galben. Cattleya este superba!

orhidee cu flori parfumate

Cum se ingrijeste Cattleya? 

Aceasta planta are nevoie de foarte multa lumina. De aceea, ghivecele trebuie asezate intr-un loc lumina din abundenta, insa soarele nu trebuie sa bata direct inspre planta. Aceasta orhidee nu traieste in temperaturi scazute, 12 grade fiind limita minima de temperatura in care poate sa creasca sanatos si frumos.


Atunci cand este canicula, tineti orhideea la umbra si in umiditate scazuta.

Cum udam planta?

Prin udarea direct in ghiveci, dar si prin aer, ca umiditate.


Atentie! Planta se uda din abundenta, insa in perioada in care planta se dezvolta, incearca sa reduci din apa. Daca ii vei da prea multa apa, planta se va dezvolta mult mai rapid si vei avea flori imature!

Inmultirea acestei plante 

Cattleya se inmulteste primavara devreme, prin separarea pseudobulbilor. Daca nu este absolut necesar, nu se recomanda sa mutati floarea dintr-un ghiveci in altul deoarece este foarte pretentioasa. Acestei flori ii trebuie un sezon intreg sa se recupereze daca este mutata. De aceea, acest proces de mutare poate fi stresant atat pentru voi, dar si pentru frumoasa voastra floare.

Aceasta planta deosebita merita sa fie crescuta si ingrijita deoarece este spectaculoasa si are flori parfumate care va vor bucura simturile.


Nu uita ca planta are nevoie de apa suficienta si de multa lumina pentru a creste si pentru a se dezvolta frumos.