Ce facem cu rosiile toamna? Metode eficiente pentru conservare

Ce facem cu rosiile toamna? Metode eficiente pentru conservare

Pline de vitamine si extrem de delicioase, rosiile sunt legumele pe care toata lumea le iubeste.


Aceste legume delicioase nelipsite din bucataria unei gospodine se pot conserva si pastra pentru iarna. Raspunsul la intrebarea „Ce facem cu rosiile toamna?”, il gasim in acest articol.

1. Suc de rosii

Sucul de rosii este extrem de sanatos si poate fi folosit pentru a prepara o multime de mancaruri delicioare. Mai jos, va prezentam o reteta simpla pentru a face un suc de rosii bun si sanatos, chiar la noi acasa!

Ingrediente:


  • 3 kg de rosii coapte foarte bine (nu trebuie sa va faceti griji daca acestea sunt un pic moi)
  • 1/4 cana de telina tocata (puteti toca chiar si frunzele)
  • 1/3 cana de ceapa tocata
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • piper negru
  • 6-8 picaturi de sos Tabasco (optional)

Puneti toate ingrediente intr-un vas mare (de preferat de otel inoxidabil sau de aluminiu). Se da drumul la foc mic si se lasa la fiert oala neacoperita pana cand amestecul devine omogen. In mod normal, nu ar trebui sa dureze mai mult de 25-30 minute.

Sfat DIY incercat de noi: Borcanele fierbinti se baga intr-o punga mare de plastic si se acopera cu multe prosoape. Se lasa borcanele asa peste noapte pentru ca acestea sa se sterilizeze.

Metoda bain-marie

Alta metoda de sterilizare eficienta si folosita este metoda bain-marie. Cum se face acest lucru? Avem nevoie de o oala inalta si mare pentru a putea incepe procedeul. Daca aveti borcane mici, vasul pe care il folositi sau oala trebuie sa fie mai inalte decat borcanele.


Asezam un prosop pe fundul oalei pentru ca borcanele sa nu se sparga in timp ce fierb. Apoi, asezam borcanele inspre mijloc, lasand aproximativ 2-3 cm pe marginea oalei pentru a vedea cand fierbe apa. Trebuie sa tinem cont de faptul ca borcanele trebuie sa aiba aceeasi inaltime.

Punem apa pana cand aceasta ajunge la gatul borcanelor si acoperim vasul cu un prosop.

Atentie! Nu acoperiti vasul cu un capac!


Focul va fi mediu, iar cand apa incepe sa clocoteasca vom da focul mai incet. Cand incepe apa sa clocoteasca, mentinem focul constant timp de 15-20 de minute. Apoi, luam vasul si il punem pe un suport din lemn si acoperim bine cu paturi si cu prosoape. Lasam totul asa pana a doua zi.

De incarcat! Sucul de rosii poate fi folosit pentru a prepara un cocktail Bloody Mary delicios!

metode-pentru-conservare-3

metode-pentru-conservare-6

2. Rosii congelate

Se cresteaza rosiile (se cresteaza un pic rosia in forma de X) si se pun in pungi resigilabile. Scoatem tot aerul din pungi cu ajutorul unui pai si le bagam la congelator. Simplu si rapid!

Putem folosi rosiile pe timp de iarna pentru diverse mancaruri.
metode-pentru-conservare-2

3. Rosii uscate la cuptor

Pe timp de iarna, puteti depozita rosiile uscate in congelator. Ele se prepara astfel: scoatem tot sucul si toate semintele din rosii si se pun in cuptor, stropite cu ulei de masline. Se lasa aproximativ 15-20 de minute si gata!

metode-pentru-conservare-4

metode-pentru-conservare-5

4. Pasta de tomate

Cum se face? Se adauga unt intr-o tigaie, apoi ceapa si telina. Acestea se trag in tigaie, apoi se adauga rosiile si se toarna amestecul intr-o oala mai mare. Lasam amestecul la foc mic. La sfarsit, puteti adauga patrunjel dupa gust. Exista si metoda prin care pasta de rosii se face si la cuptor: fierbem rosiile pana cand acestea incep sa se desprinda de coaja, apoi le dam pe razatoare. Amestecul se pune la cuptor si se amesteca din 30 in 30 de minute. Cand pasta devine consistenta, inseamna ca preparatul nostru este gata.

metode-pentru-conservare-1-2

Asteptam si de la voi sfaturi si idei ajutatoare pentru a ne putea imbogati bagajul de cunostinte. Va dorim spor la treaba!

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI