Activități importante pe care le facem în perioada de plantare

Activități importante pe care le facem în perioada de plantare

Descoperă ce activități importante trebuie să faci în perioada de plantare, mai ales atunci când vine vorba de arbori sau pomi fructiferi.


Este importantă plantarea imediată

După ce ai achiziționat arborii sau pomii fructiferi, aceștia trebuie plantați cat mai curând posibil, astfel încât să nu se deterioreze sau să sufere din cauza uscăciunii.

Acest lucru este la fel de important și pentru plantele cultivate în ghivece deoarece este puțin probabil că le vei uda cu regularitate ca în pepinieră.

Ține cont de îngroparea temporară a arborilor și tufelor cu rădăcini goale

Plantele cu rădăcini goale trebuie să fie plantate temporar pentru a preveni uscarea rădăcinilor.


Dacă ești sigur că poți planta în 24 de ore, acoperă peste noapte rădăcinile cu pânză groasă de cânepă sau cârpe umede. Sapă groapa de plantare înainte de a despacheta planta, astfel încât să o așezi imediat în ea.

Îngroapă temporar plantele în poziție înclinată pentru a evita perturbarea rădăcinilor.

Sapă o groapă mare atunci când trebuie să plantezi

Asigură-te că groapa pe care o sapi este mai mare decât bulgărele din jurul rădăcinilor plantei. Dacă este posibil, fă groapa de plantare cu cel puțin 50% mai mare decât ghiveciul. În acest fel, vei avea spațiu de rezervă suficient și vei putea adăuga mai mult amestec de plantare.


Săparea unui șanț

Dacă locul este uscat sau este probabil ca acest spațiu să devină uscat, este important să lucrezi pământul în jurul gropii de plantare pentru a crea o ușoară de presiune și o împrejmuire din pământ care să dirijeze apa ca o pâlnie spre rădăcini. Dacă această pâlnie este întreținută, ea va dirija apa spre interior și în anii următori.

Sfaturi pentru o livadă de poveste, cu arbori superbi și pomi fructiferi

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI