Ce facem toamna pentru a pastra florile sanatoase si anul urmator

Ce facem toamna pentru a pastra florile sanatoase si anul urmator

Vom avea siguranta unei gradini colorate anul urmator daca tinem cont de ce facem toamna pentru aceste frumoase plante. Este important sa acordam o atentie deosebita ingrijirii plantelor in sezonul rece, mai ales daca vrem sa ne bucuram de o gradina frumoasa si anul urmator.


Temperaturile ceva mai scazute pot sa afecteze plantele, asa ca ele au nevoie de atentie deosebita din partea noastra.

Plapuma de fruze a toamnei

Cand ne gandim la toamna, cu totii ne gandim la frumoasele frunze pe care copacii le lasa. Aceasta plapuma in culori aramii este caracteristica anotimpului rece.

Ei bine, primul pas pe care trebuie sa il faci pentru a proteja solul si plantele tale este sa cureti constant frunzele cazute. Acestea pot avea daunatori si boli, daunatori pe care sa ii imprastie in sol si, mai departe, celorlalte plante. De aceea, daca vrei sa iti pazesti solul si plantele, frunzele trebuie curatate constant.


Ce facem cu frunzele? Frunzele adunate se pastreaza in saci de plastic. Peste aceste frunze, aduna deseuri menajere precum: coji de oua, coji de legume, fructe, dar si zatul de cafea. In acest fel, te vei bucura de un compost organic bogat.

Trucuri pentru a obtine un compost calitativ pentru solul tau

Mutarea plantelor in interior

Odata cu sosirea anotimpului rece, plantele mai sensibile precum fuchsia, muscatele, dar si begoniile trebuie mutate in interior in perioada in care temperaturile scad sub zero grade Celsius.

Protejarea plantelor ramase afara

Pentru plantele care raman afara pregatim o protectie speciala. Foloseste fan care sa acopere plantele care rezista la inghet, plante pe care nu le muti in interior.


7 Tipuri de gradini absolut senzationale, fiecare cu tematica proprie

Cum avem grija de gradina toamna – Sfaturi pe care trebuie sa le aplici!

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI