Ce insecte sunt benefice pentru plantele si florile tale

Ce insecte sunt benefice pentru plantele si florile tale

Timpul petrecut in gradina sau in curtea noastra este de nepretuit. Fie ca alegem sa ingrijim florile sau sa plantam fructe si legume, gradina este o oaza de relaxare care ne ajuta sa scapam de durerile de cap, de stresul si de grijile de zi cu zi.


De aceea, te incurajam sa plantezi flori in curtea sau in gradina ta, indiferent ca ai un spatiu mic sau un spatiu mare.

Ingrijirea gradinii

Ingrijirea gradinii consta si in fertilizarea pamantului, in ingrijirea acestora, dar si in aplicarea de tratamente pentru a scapa de insectele daunatoare.

Astazi vreau sa va povestesc despre faptul ca gradinile si florile din aceste spatii au si insecte care nu sunt daunatoare, ci benefice.


Dintre cele peste opt milioane de specii de insecte, aproape un milion dintre ele sunt cunoscute, din acestea un milion exista multe specii care nu sunt daunatoare pentru gradina ta.

Insecte benefice pentru gradina noastra

Exista peste 7 milioane de speci de insecte pe care omul inca nu le cunoaste si nu stim daca le vom cunoaste vreodata, insa putem sa va spunem cu incredere ca insectele prezentate in acest articol sunt benefice pentru plantele tale.

Larvele de Chrysopa

Larvele de Chrysopa, numite si „paduchii lei” sunt niste insecte benefice in gradina noastra deoarece ele se ocupa de devorarea paduchilor daunatori. Adultii au o culoare verde pal si se hranesc cu nectar de flori. Larvele sunt pradatorii afidelor, dar si ai puricilor de plante si omizilor mici.


Gandacul asasin

Gandacul asasin mananca larvele omizilor si paduchilor, astfel ca este o insecta extrem de benefica in gradina noastra.

Gandacul pirat

Gandacul pirat este o insecta care distruge paduchii si capusele plantelor. Adultii au corpuri negre cu dungi in V, de culoare alba, pe spate.

Musca de floare

Musca de floare sau Syrphida este o insecte de o culoare portocaliu-neagra si poate fi usor confundata cu o viespe.


Este o insecta care consuma larvele ascunse in frunzele din varful plantelor si polenizeaza florile. Larvele consuma cantitati impresionante de afide.

Gandacul cu ochii mari

Gandacul cu ochii mari este o insecta benefica pentru gradina noastra, avand un corp oval si plat. Atat adultii, cat si larvele se hranesc cu acarieni care, in mod normal ar face rau plantelor noastre. De asemenea, gandacul cu ochii mari se mai hraneste si cu oua de insecte si cu acarieni.

Paienjenii

Toti paienjenii se hranesc cu insecte, nu sunt veninosi si nu intra in casa. De aceea, ei sunt ideali pentru a stapani o invazie de daunatori.

Daca ii vezi, ai grija sa nu ii omori. Straturile de mulci din paie le ofera un adapost bun.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI