Ce presupune alegerea unui calculator refurbished – Avantaje si dezavantaje

Ce presupune alegerea unui calculator refurbished – Avantaje si dezavantaje

Schimbarea unui laptop sau a unui calculator nu este deloc ieftina. Fie ca ti s-a stricat calculatorul sau ca ai nevoie de un model mai nou, mai rapid si mai eficient pentru a lucra, un model refurbished poate fi o alegere excelenta!


Despre ce inseamna refurbished si de ce sa alegi aceasta optiune discutam mai jos!

Ce inseamna calculator „refurbished”?

Produsele refurbished se refera la calculatoare, accesorii si periferice care au fost deja utilizate. Produsele refurbished sunt diferite fata de produsele second hand, produsele refurbished fiind verificate de multe ori, atat de distribuitor, cat si de vanzator.

De asemenea, produsele refurbished sunt curatate de praf, apoi sunt testate, astfel incat atat distribuitorul, cat si vanzatorul sa se asigure ca ele functioneaza in conformitate cu produsul original.


Care este diferenta intre un produs refurbished, un produs second hand si un produs nou?

Diferenta dintre un produs refurbishedsi un produs nou consta in pret si aspect. Produsele refurbished sunt mult mai accesibile ca pret si au urme de uzura, insa ele functioneaza exact ca un produs nou. Intre produsele noi si produsele refurbished nu exista diferente functionale!

Pe de alta parte, un produs second hand reprezinta un produs folosit si revandut, fara sa fie inlocuite piesele ce nu functioneaza corect.

Care este procesul de refurbish?

Reconditionarea unui laptop sau a unui calculator vechi presupune schimbare componentelor care nu mai functioneaza corect 100%. Astfel, se pot schimba ventilatoarele, bateria sau alte componente.


De asemenea, din procesul de refurbish mai face parte si stergerea datelor, curatarea, instalarea software-ului, testarea, dar si alte procese care sunt necesare pentru a face produsul sa functioneze exact ca unul nou!

Despre toti pasii care fac parte din procesul de refurbish (reparatia, inlocuirea, reasamblarea, controlul calitatii, instalare software, ambalare) puteti citi AICI.

De ce sa alegi un produs refurbish?

1. Produsele refurbish sunt de inalta calitate deoarece sunt verificate si oferite spre vanzare doar daca acestea sunt 100% functionale, la exigentele unui produs nou.


2. Pretul unui produs refurbish este mult mai mic decat pretul initial de vanzare.

3. Poti profita de laptopuri calitative ale unor branduri renumite la preturi mici.

4. Toate laptopurile si calculatoarele refurbish vin cu o garantie de 1 an de zile, ceea ce iti garanteaza calitatea produsului. Garantia poate fi extinsa si pana la 3 ani, iar perioada de garantie accepta inlocuirea pieselor si intretinerea laptopului.

5. Calitatea unui produs refurbish este mult mai buna decat a unui produs folosit (second hand).

calculator refurbished

Daca ai nevoie de un calculator sau de un laptop nou, te sfatuim sa iei in considerare varianta refurbish. Aceasta iti va reduce costurile, insa va pastra performanta produsului la standarde ridicate!

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI