Ce trebuie sa stii despre ingrijirea gladiolelor

Ce trebuie sa stii despre ingrijirea gladiolelor

Gladiolele sunt plante frumoase, nu sunt dificil de cultivat si pot sa iti faca gradina mai primitoare si mai colorata.


Aceste flori sunt iubite pentru culorile vii, dar si pentru faptul ca sunt flori rezistente. Renumite pentru acest lucru, gladiolele sunt preferate in curtile tuturor.

Ingrijirea gladiolelor

Gladiolele sunt plante erbacee, inalte, soiurile de cultura depasind 1.5 metri inaltime. In ceea ce priveste ingrijirea lor, gladiolele prefera curatenia in jurul lor, asa ca ai grija sa scapi de toate buruienile atunci cand apar si sa le lasi gladiolelor un sol afanat.

Inmultirea gladiolelor se face prin tuberobulbi ce se scot din pamant toamna si se usuca in camere uscate. Primavara se sorteaza bulbii si cei mai vigurosi se planteaza la jumatatea lunii aprilie, la distante de aproximativ 25 cm.


Cum sa ai gladiole frumoase si rezistente

Pentru a avea gladiole superbe, acestea trebuie plantate intr-un sol bine afanat si cald. Gladiolele se simt bine in soluri usor acide.

Cea mai buna solutie este sa plantezi gladiolele in spatii insorite, unde se pot dezvolta frumos. Daca au fost plantate aproximativ in luna mai, acestea vor inflori de la inceputul lunii iulie si pana la finalul lunii august.

Iti vor infrumuseta gradina sau curtea toata vara!


Atacatorii gladiolelor

Alege bulbi sanatosi si ai grija ca plantele sa stea in spatii in care au cel putin cateva ore de soare zilnic pentru a le feri de insecte. Pentru a scapa de insecte atunci cand se intampla acest lucru, ai grija sa stropesti plantele atacate cu insecticid.

Ingrijirea gladiolelor in perioadele de inflorire

Pentru a te asigura ca vei avea gladiole frumoase si inflorite, administreaza lichide specifice florilor de gradina, mai ales daca stii ca solurile sunt sarace in substante nutritive sau daca exista perioade mai ploioase din an.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI