Ce trebuie sa stii despre rasadurile de legume – Trucuri practice
Ce sunt rasadurile de legume, cand se face semanatul semintelor, dar si ce recipiente folosim pentru rasaduri, afli chiar din acest articol.
Cultivarea rasadurilor se face prin a pune direct in sol semintele, dar si prin rasaduri ce au fost crescute anterior in rasadnite. Daca folosim astfel de plante ce au crescut in rasadnita, asiguram culturii un randament crescut. In acest fel, ne bucuram de o cultura mai bogata. Mai mult decat atat, ai avantajul si unor productii timpurii.
Ce legume se pot cultiva prin rasaduri?
De la rosii, ardei gras, ardei capia, varza alba pana la varza rosie, vinete, dar si ceapa, sparanghel si salata verde, toate aceste legume se pot cultiva prin rasaduri.
Rasadurile se pot produce in spatii in care ai control asupra temperaturii, luminii, dar si in privinta solului. De aceea, perioada se calculeaza in functie de cand anume ai nevoie sa le plantezi in gradina.
Recipiente folosite pentru rasadnite
Ai nevoie de recipiente din lemn, beton sau chiar din caramizi. Aceste spatii realizate din materialele mentionate trebuie sa aiba expunere la lumina si sa fie incalzite. Temperatura solului trebuie sa fie cuprinsa intre 22 si 26 de grade Celsius.
Pregatirea solului
In ceea ce priveste pregatirea solului pentru rasadnite, ai nevoie de sol amestecat cu gunoi de grajd. Acesta nu doar ca este organic si ajuta pentru ca ofera solului substante nutritive, dar reprezinta si o sursa de incalzire. Cum? In procesul de fermentare si descopunere, aceste materii organice elibereaza caldura.
Alegerea semintelor
Alegerea semintelor trebuie sa fie una facuta atent. Aceste seminte vor fi de calitate, dezinfectate, iar semanatul se face in substrat afana. Mai mult decat atat, ai grija sa nivelezi foarte bine solul inainte de a te apuca de treaba.
Cu ajutorul sfaturilor de aici te vei bucura de legume sanatoase, mai bogate.
sursa foto: Pinterest