Cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru un confort termic sporit in casa

0
274

Cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru un confort termic sporit in casa

Iata care sunt cele mai bune lucruri pe care le poti face pe timp de vara pentru a avea un confort termic sporit in casa ta pe timp de iarna.


Am pregatit pentru tine o lista cu lucru pe care pot sa le faci pentru a te bucura de un nivel sporit de confort atunci cand vine vorba de incalzirea din gospodaria ta.

Incalzirea in pardoseala

Tot mai multe persoane aleg incalzirea in pardoseala in detrimentul incalzirii clasice. Incalzirea in pardoseala este o optiune mult mai moderna, optiune care are beneficii, dar si costuri ceva mai mari.

Incalzirea in pardoseala este o modalitate noua pentru a avea un confort termic sporit in casa ta. Se diferentiaza de alte sisteme prin faptul ca este mult mai confortabila, mai moderna. Unul dintre avantaje este acela al caldurii transmise prin pardoseala, iar acest lucru iti da un sentiment placut. De asemenea, cei mici se pot juca pe parchet sau gresie pe timp de iarna fara probleme atunci cand exista incalzire in pardoseala.


Cu toate acestea, incalzirea in pardoseala este ceva mai greu de instalat. Costurile initiale sunt mai mari, insa acestea se vor amortiza in cativa ani.

De asemenea, este recomandat ca incalzire in pardoseala sa se instaleze atunci cand schimbi parchetul sau cand renovezi toata casa deoarece va trebui sa asezi incalzirea sub nivelul podelei. Te sfatuim sa optezi pentru o astfel de izolatie incalzire pardoseala pentru a te bucura de un confort sporit.

Daca alegi sa renovezi si locuiesti la casa, te sfatuim sa optezi si pentru o astfel de izolatie acustica. Zgomotele pot sa aiba efect negativ asupra confortului din casa ta, astfel ca izolatia acustica este solutia ideala.


Izolarea casei

Izolarea casei tale aduce cu sine un plus de confort termic. Investitia initiala poate fi destul de mare, insa ea se va amortiza in timp.

Izolarea unei case se face pentru a creste nivelul de confort, dar si pentru a nu mai exista pierderi de caldura pe timp de iarna. De asemenea, vara nu va mai intra caldura in casa atat de rapid, iar atunci cand folosesti sisteme de racire pentru casa ta, aerul rece se va pastra pentru o perioada mai mare de timp.

Izolarea casei se poate face atat in interior, cat si in exterior pentru o rezistenta si eficienta mult mai mare.


Repararea sau inlocuirea ferestrelor

Daca te confrunti cu problema pierderii caldurii pe timp de iarna, verifica toate ferestrele si usile si ai grija ca acestea sa nu aiba pierderi de aer. Repara ferestrele acolo unde este cazul sau inlocuieste le pentru a te bucura de un confort termic sporit.

 

sursa foto: Pinterest