Rucola, apreciată datorită frunzelor ei perfecte pentru salată

Rucola, apreciată datorită frunzelor ei perfecte pentru salată

Originară din bazinul mediteranean, din estul Turciei și Iordania, rucola era apreciată încă din perioada romană. Ea are frunze amărui și ușor piperate, astăzi fiind celebră ca sursă de frunze pentru salată. Rucola început să fie cultivat în scop comercial abia din anii 1990.


Despre rucola

Este o plantă anuală rezistentă, cu frunze lobate, amărui-picante, cu o aromă specifică. Ea a devenit în ultimii ani un element de bază în salate, în care pot fi adăugate deopotrivă florile picante și mugurii.

Dacă optezi pentru a îți crește singur propria plantă, trebuie să știi că aceasta are nevoie de recipiente ce sunt ceva mai adânci, însă poate fi plantată și direct în grădina de legume.

Poziționarea ei poate fi împreună cu alte frunze pentru salată care cresc rapid.


Mai mult decât atât, rucola adesea se autoînsămânțează.

Ce trebuie să știi dacă vrei să plantezi rucola

Așezare

În ceea ce privește așezare, ea are nevoie de un sol umed, bogat, la soare sau în ușoară umbră. Rucola sălbatică acceptă și condiții de uscăciune.

Înmulțire

Însămânțează planta la fiecare 4-6 săptămâni, de primăvara până toamna, pentru a avea mereu o rezervă de frunze fragede, deoarece are tendința să facă foarte repede semințe. Rucola este adesea inclusă în amestecuri asortate de salate.


Mărarul, o plantă gustoasă ce completează de minune unele mâncăruri

Întreținere

În ceea ce privește întreținerea, planta are nevoie să fie udată în mod regulat și plivită.

Dăunător și boli

Buha-verzei, ce perforează frunzele, reprezintă problema principală. Pentru a preveni atacului insectelor asupra frunzelor, poți proteja cultura cu o plasă fină pentru țânțari.

Recoltare și depozitare

Culege frunzele de rucola înainte de înflorirea plante. Spală-le și păstrează-le în frigider cel mult o săptămână, învelite în hârtie și introduse apoi într-o pungă de plastic.


Cum recoltam corect plantele pentru a le pastra in congelator

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI