Cele mai bune retete de placinte, ideale pentru acest sezon

Cele mai bune retete de placinte, ideale pentru acest sezon

Descopera aceste doua retete de placinte extraordinare! Placinta este un preparat traditional, extrem de popular si care poate fi gatit intr-o multime de feluri diferite, care mai de care mai gustoase. Placintele sunt foarte des intalnire nu doar in Romania, ci si in sudul Ucrainei, dar si in Republica Moldova.


Mie, personal, placintele imi aduc aminte de copilarie, de acea vreme in care bunica ne rasfata cu placinte delicioase.

De aceea, astazi am pregatit doua retete excelente de placinta de mere si placinta de dovleac.

Incearca si tu cele mai bune retete de placinte!


Reteta placinta cu mere

Pentru a prepara o delicioasa placinta cu mere, ai nevoie de:

Pentru umplutura:

  • 2 kg mere dulci;
  • 200 grame zahar;
  • scortisoara;
  • coaja de lamaie.

Pentru foi:


  • jumatate de kg de faina;
  • 250 grame unt;
  • 125 grame zahar pudra;
  • 2 pliculete zahar vanilinat;
  • coaja de la o lamaie;
  • 2 linguri de smantana;
  • 2 oua si 2 galbenusuri;
  • un varf de lingura de sare.

Se amesteca faina si untul, apoi treptat se pun si celelalte ingrediente. Aluatul nu trebuie framantat prea mult timp.

Aluatul se lasa la odihnit pentru cel putin o ora.

Umplutura se face in felul urmator: merele se dau pe razatoare cu tot cu coaja. Coaja este gustoasa, dar si plina de vitamine si este pacat sa o aruncati.


Se pune prima foaie de aluat in tava si apoi se pune peste scortisoara si coaja de lamaie. Merele se storc de zeama si se aseaza si ele in tava. Apoi, deasupra se pune zaharul (100-200 grame, in functie de preferinte), apoi din nou scortisoara. Niveleaza totul cu furculita pentru ca zaharul sa intre in mere. Deasupra, se pune si celalalt blat.

Se gaureste blatul de deasupra cu furculita, apoi se unge totul cu un galbenus de ou.

Placinta sta la cuptor aproximativ 50 de minute, la 170 grade Celsius.

Reteta placinta cu dovleac

Pentru placinta cu dovleac, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru foi:

  • 1 cana apa;
  • 1 cana ulei;
  • 1 lingura otet;
  • un varf de lingura de sare;
  • 2 linguri de zahar;
  • faina cat cuprinde.

Cu toate aceste ingrediente faci aluatul, aluat pe care il lasi la odihnit cel putin o ora. Cand este gata, imparti aluatul in doua si faci doua foi aproximativ egale.

Pentru umplutura: 

  • un dovleac mare;
  • 4-5 linguri de zahar;
  • esenta de trandafir sau pastaie de vanilie.

Dovleacul se taie felii si se baga la cuptor. Se tine acolo pana se inmoaie. Il poti verifica cu o furculita. Apoi, dupa ce dovleacul s-a facut, il desprinzi de coaja cu ajutorul unei linguri. Dovleacul se amesteca cu zaharul, cu esenta de trandafir sau cu pastaia de vanilie si apoi se pune intre cele doua foi.

Cu ajutorul unei furculite vei face cateva gaurele pe foaia de deasupra si apoi bagi placinta la cuptor. Aceasta reteta este senzationala, credeti-ma pe cuvant!

sursa foto: Pixabay, Unsplash

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI