Cele mai importante 5 lucruri pe care ar trebui să le știți despre șeminee

Cele mai importante 5 lucruri pe care ar trebui să le știți despre șeminee

Un șemineu folosește materiale precum lemne, cărbune, gaz, ulei, curent electric sau orice alt tip de combustibil care poate crea căldură. Există diferite tipuri de șeminee, în
funcție de modul în care funcționează și de ce materiale folosesc. Însă, șemineele cu focar pentru lemne, sunt încă populare și astăzi. Oamenii le iubesc pentru că oferă
căldură, confort și siguranță. Există multe avantaje ale alegerii încălzirii șemineului față de metodele tradiționale de încălzire.


Oferă suficientă căldură pentru întreaga casă

Când decideți achiziționarea unui șemineu în locuință, este bine să luați în considerare avantajele pe care acesta le oferă. În primul rând, un șemineu creează căldură într-o cameră, mai ales dacă locuiți într-un loc rece, unde temperaturile scad pe timp de noapte. Chiar dacă nu aveți nevoie de căldură suplimentară, este totuși plăcut să priviți un foc strălucitor și să simțiți aerul cald din jurul lui.

Nu este nevoie de electricitate

Pentru a porni focul în șemineu, tot ce trebuie să faceți este să adăugați lemne în focar și să le lăsați să ardă ore în șir, până când atmosfera din casă devine una caldă. Spre deosebire de încălzirea locuinței cu un sistem pe gaz sau curent, cea pe lemne poate fi mai ieftină, ajutând la economisirea combustibilului.

De asemenea, încălzirea șemineului este prietenoasă cu mediul, deoarece folosește lemnul drept combustibil principal, spre deosebire de celelalte forme de încălzire care folosesc materiale nocive precum petrolul sau cărbunele. În medie, șemineele necesită mai puțină întreținere decât alte tipuri de tehnologie de încălzire.
Odată instalate corect, acestea oferă și o ambianță plăcută celor care le folosesc în scop de decor.


Este ușor de întreținut

Indiferent cât de avansată devine tehnologia, șemineul pe lemne este o opțiune bună pentru cei cărora le place mirosul de lemn ars și căldura emisă de flacăra lemnelor. Odată instalat șemineul și coșul de fum, acesta necesită întreținere doar de câteva ori pe an, cu precădere înainte instalării sezonului rece. Cu ajutorul unor persoane specializate, care să curețe coșul de fum, șemineul poate fi pregătit pentru o nouă iarnă înfrigurată.

Șemineul este eficient energetic

Utilizarea unui șemineu de interior pentru a încălzi locuința, poate ajuta la economisirea unei sume substanțiale în factura de energie lunară. Focarul oferă o modalitate eficientă de încălzire, utilizând mai puțin combustibil fosil. Lemnul este o resursă durabilă, infinită, care nu lasă amprente de carbon. În plus, oferă independență, atunci când, din diverse motive, se întrerupe furnizarea de curent electric sau gaz, resurse utilizate pentru
sistemul de încălzire al casei.

Creează o atmosferă relaxantă, de vis

Un șemineu cu focar creează o atmosferă relaxantă, în fiecare locuință. Conferă o zonă confortabilă, în care toată lumea să se simtă relaxată și fericită. Doar statul lângă foc, savurarea unei căni cu cafea sau ceai și cititul unei cărți ori privitul la TV alături de cei dragi, sub atmosfera de vis a focului, schimbă total starea de spirit. Un foc cald și primitor în camera de zi sau dormitor, îi face pe cei dragi să-și dorească să se adune în zona focului și să petreacă timp de calitate împreună.


Totodată, șemineele se regăsesc într-o gamă variată de modele, fiecare cu un design unic, elegant. Astfel, dacă doriți să adăugați un pic de farmec spațiului interior, puteți lua în considerare instalarea unui șemineu. Aceste nu oferă numai căldură, poate reprezenta o piesă de decor imbatabilă. În funcție de model și tipul de instalare, pot fi adăugate note decorative, precum statui, lumânări, flori și chiar lucrări de artă.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI