Craitele si rosiile, doua plante care se inteleg foarte bine in gradina

Craitele si rosiile, doua plante care se inteleg foarte bine in gradina

Sa ne amintim de rosiile din gradina bunici a caror gust era inconfundabil tocmai pentru ca erau tratate prin metode naturale. Una dintre ele se mai practica si astazi. Da ati ghicit. Este vorba despre cenusa, un produs rezultat in urma arderii lemnelor in soba. Trebuie sa stiti ca pentru a obtine efectul dorit, cenusa se aplica dimineata devreme atunci cand plantele au roua pe frunze.


O alta metoda de a proteja legumele de bolile specifice este aceea de a planta flori companioane in preajma lor. Si ne-am adus aminte de o floare tot din gradina bunicii, una pitica dar frumos colorata, floare care raspandeste in jurul ei un parfum mai putin placut. Banuim ca si de data aceasta ati ghicit despre cine este vorba. Da, este vorba despre Craita, una din multele flori care se inteleg foarte bine cu legumele de pe straturi. De aici tragem concluzia ca stiau bunicile noastre de ce le sadeau printre rosii.

In comparatie cu Regina noptii, care este o floare delicata, Craitele sunt considerate ca fiind rudele urate din gradina. Insa trebuie sa stiti ca sunt flori nepretentioase, sunt rezistenta la soare si prefera orice fel de sol. Daca li se ofera conditii minime de ingrijire, si aici ne referim la udatul periodic, la indepartarea florilor ofilite pentru a le ajuta sa infloreasca, putem spune despre Craite ca ne aduc doar beneficii si asta pentru ca tin la distanta gandacii, viespile dar si tantarii.

Craitele se inmultesc foarte usor. Odata ce au fost plantate in gradina, ele incoltesc obligatoriu primavara urmatoare datorita semintelor care cad toamna pe pamant.


Daca la toate acestea mai adaugam si proprietatile terapeutice, una dintre ele fiind tratarea afectiunilor oculare, atunci putem numi Craita “micul sanitar” din gradina.

gradina gradina gradina

gradina

sursa foto

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI