Cresterea si ingrijirea petuniilor – Sfaturi utile pentru o gradina de vis

Cresterea si ingrijirea petuniilor – Sfaturi utile pentru o gradina de vis

Petuniile sunt printesele lunii mai, vedetele ce iti vor face gradina spectaculoasa. Afla totul despre cresterea si ingrijirea petuniilor pentru a avea si tu o gospodarie plina cu flori frumoase, demne de invidiat.


Culorile petuniilor sunt de invidiat

Petuniile au culori superbe, de invidiat. Astfel ca putem gasi atat petunii roz, rosii, violet, albe, galbene sau albastre.

Aceste flori sunt vedetele lunii mai si se ingrijesc destul de usor.

Cresterea petuniilor

Petuniile se planteaza primavara, dar numai dupa ce sunteti siguri ca temperaturile nu mai scad sub zero grade. Petuniile au nevoie de un sol usor acid si de un spatiu in care sa aiba cat mai mult soare.


Ingrijirea petuniilor

Lumina: Petuniile tolereaza si spatiile cu umbra, insa daca vrei sa ai petunii inflorite absolut spectaculos, asa cum sunt si acestea din galeria foto de mai jos, trebuie sa le pozitionezi la soare. Petuniile au nevoie de aproximativ 6 ore de soare pe zi.

Apa: In ceea ce priveste apa, petuniile au nevoie incontinuu de apa. De aceea, daca esti o persoana care calatoareste destul de des, petuniile tale nu vor fi atat de spectaculoase. Radacinile acestor flori se usuca destul de repede, iar din acest motiv ele au nevoie de apa.

Cu toate acestea, trebuie sa avem grija ca radacinile sa nu putrezeasca. Pentru acest lucru, petuniile au nevoie de un drenaj eficient.


Temperatura: Petuniile cresc foarte bine atunci cand noaptea sunt minim 11 grade Celsius, iar ziua minim 18 grade Celsius. Petuniile nu reziste la ger.

Ajuta petuniile sa creasca frumos!

Foloseste gunoiul din grajd pentru a te asigura ca petuniile vor creste frumos. Gunoiul din grajd va oferi solului necesarul de substante hranitoare de care acesta are nevoie.

Vei avea flori frumoase, inflorite bogat ce vor fi demne de invidiat.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI