Ingrijirea petuniilor – Cum sa ai o petunie plina cu flori spectaculoase

0
6415
ingrijirea petuniilor

Ingrijirea petuniilor – Cum sa ai o petunie plina cu flori spectaculoase

Tine cont de aceste sfaturi pretioase pentru ca ingrijirea petuniilor sa fie o activitate placuta si tu sa te bucuri de flori spectaculoase si bogat inflorite.


Petuniile sunt flori frumoase, ce au culori diferite, variate si pot sa infloreasca abundent, daca le oferi ingrijirea de care ele au nevoie.

Ingrijirea petuniilor

Petuniile sunt flori rezistente si nu au pretentii foarte mari. Daca ai tinut iarna petuniile in casa, luna potrivita pentru a le scoate la aer este luna mai. Aproximativ la sfarsitul lunii mai poti sa scoti la aer petuniile pentru ca ele sa se bucure de vremea frumoasa si de razele soarelui.

Petuniile au nevoie de spatii deschise si trebuie pozitionate acolo unde este mai mult soare. Aceste flori au nevoie de soare pe tot parcursul zilei. Cu toate acestea, ai grija ca florile sa fie foarte bine adapostite. Ele nu suporta vantul, vremea rece si de aceea, ideal este ca petuniile sa stea in vase.


Udarea: Petuniile trebuie udate intensiv si regulat. In zilele caniculare, se poate ca aceasta floare sa aiba nevoie de apa chiar si de doua ori pe zi. Cu toate acestea, ai grija sa nu uzi petuniile sau orice alte flori atunci cand este canicula afara, ci doar dimineata devreme sau seara tarziu, atunci cand s-a racorit.

Nu uita sa tai si florile care s-au ofilit. Cu cat cureti planta mai des, cu atat inflorirea petuniei va fi mai rapida si mai bogata. De aceea, este important sa urmaresti mereu daca planta are flori ofilite pentru a le curata cat mai repede.

Cu alte cuvinte, petunia are nevoie de atentie pentru ca ea sa fie frumoasa si bogata. Desi ingrijirea ei nu este deloc grea, aceasta trebuie zilnic verificata, udata si „bagata in seama”.


In galeria foto te mai jos iti prezentam o serie de flori superbe, petunii si nu numai, pentru ca tu sa te inspiri atunci cand vine vorba de decorarea casei tale.

sursa foto: Pinterest