Cum alegi cel mai bun gratar de gradina: cateva sfaturi practice

Cum alegi cel mai bun gratar de gradina: cateva sfaturi practice

Desi vara a trecut, se anunta o toamna lunga si calda, prin urmare vremea perfecta pentru gatit in aer liber, la un gratar in curte, alaturi de familie si prieteni. Daca ai o curte si inca iti lipseste gratarul, nu e tarziu sa construiesti sau sa achizitionezi unul. Gasesti o multime de modele aici din care sa alegi.


_P2I1503

Dar cum alegi cel mai bun gratar de gradina?

Ca sa fii sigur ca vei lua cea mai buna decizie in alegerea gratarului perfect, tine de cont de aceste informatii:

1.Spatiul disponibil

In functie de spatiul disponibil din curte poti opta pentru un gratar fix sau unul mobil. Gratarul fix devine o piesa frumoasa a gradinii tale, mai ales daca este placat cu piatra naturala sau decorativa, precum este acesta. In plus, ar trebui sa ai in vedere faptul ca dimensiunile gratarului fix sunt mai mari si ca acesta va avea nevoie de un piedestal fix si plan, dar si foarte stabil pe care sa poata fi asezat.

Un avantaj al gratarului fix este ca are o suprafata mare de gatit, astfel la orice petrecere acesta va face fata cu bine solicitarilor casei.


Gratarul mobil are dimensiuni mai mici, putand fi mutat din loc în loc, dupa cum ai nevoie. Cu toate acestea, nu are o suprafata mare de gatit, astfel ca timpul de asteptare pentru prepararea mancarii va fi mai mare. Insa, avantajul este ca il poti lua cu tine in masina in orice tip de excursie.

2. Cu ce alimentezi gratarul?

In functie de sursa de alimentare a gratarului, ai trei variante disponibile: gratarul pe gaz, gratarul electric sau gratarul pe lemne sau carbuni.

Gratarul pe gaz reprezinta o solutie moderna pentru cele mai multe gospodarii. Alimentarea se face cu butan sau propan, aprinderea este usoara, fapt ce va permite gatirea rapida a alimentelor. Cu toate acestea, nu este cu mult diferit fata de un aragaz obisnuit, astfel ca prepararea mancarii poate fi facuta usor si cu acelasi gust si in bucatarie.


Gratarul electric depinde de conectarea la o retea de energie electrica. Cu toate ca nu are costuri prea mari de alimentare, acest tip de gratar nu va putea fi transportat usor oriunde ti-ai dori sa mergi. Are insa un avantaj – acela ca se incinge destul de usor si prepararea mancarii se face repede.

Gratarul pe lemne sau pe carbuni are un farmec aparte. Acesta da un gust aparte alimentelor, astfel ca pentru cei mai multi o astfel de optiune reprezinta mai degraba mentinerea unei traditii. Alimentele se gatesc incet, lucru ce permite mentinerea unei atmosfere frumoase in timpul prepararii. In plus, constructia gratarului ii ofera gradinii tale un farmec aparte, cu totul deosebit.

3. Ce materiale sa alegi?

Cu siguranta dupa ce ai citit cele de mai sus, optiunea ta este gratarul de gradina clasic, fix si alimentat pe lemne sau carbune. De aceea, atunci cand te gandesti la constructia sa ar fi bine sa alegi prefabricatele.


Ca atare, gratarele de acest tip se monteaza usor, fiind nevoie doar de respectarea instructiunilor de folosire recomandate de producator. Piesele se lipesc una cate una, cu ajutorul unui adeziv de ciment. Vei avea nevoie de circa 5 ore pentru asamblarea completa si pentru a ajunge la forma finala a gratarului la care visezi.

De aceea, cei mai mulți aleg astfel de gratare, eventual placate cu piatra poligonala, integrand astfel gratarul in elementele de design ale locuintei.

_P2I1020

Si cum totul este mai bun pe gratar, participa la competitia #maibunpegratar.piatraonline.ro si vei putea castiga modelul preferat!

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI