Cum amenajezi o bucătărie mică, dar eficientă și multifuncțională

Cum amenajezi o bucătărie mică, dar eficientă și multifuncțională

Cum amenajezi o bucătărie mică? Amenajarea unei bucătării mici poate fi o provocare, dar cu planificare și interes, poți transforma acest spațiu într-un loc eficient și multifuncțional.


Optimizarea spațiului de depozitare

Începe prin a alege mobilier care oferă spațiu de depozitare suplimentar.

Dulapurile înalte până la tavan pot să exploateze spațiul vertical, în timp ce rafturile deschise sau dulapurile cu sertare retractabile pot să maximizeze spațiul disponibil.

Folosește organizatoare de sertare pentru a-ți păstra ustensilele și vasele în ordine.


Alegerea culorilor deschise într-o bucătărie mică

Culorile deschise, cum ar fi alb, crem sau nuanțele pastelate, pot face bucătăria să pară mai luminoasă și mai mare. Aceste culori reflectă lumina și creează iluzia unui spațiu mai mare.

Electrocasnice integrate

Pentru a economisi spațiu, poți să optezi pentru electrocasnice integrate sau compacte. Mașina de spălat vase, cuptorul cu microunde și frigiderul pot fi integrate în dulapuri sau sub blat, eliberând astfel mai mult spațiu pe blat.

Utilizarea insulei

Dacă spațiul permite, o insulă mobilă sau un blat extensibil pot adăuga spațiu de lucru și depozitare suplimentar. Poți să folosești insula și ca loc de luat masa sau ca bar.


Rafturi deschise

Rafturile deschise pot să ofere un spațiu pentru depozitarea cărților de bucate, a condimentelor sau pentru expunerea obiectelor decorative.

Ele adaugă un aer de deschidere și pot să facă bucătăria să pară mai primitoare.

Alegerea corectă a iluminării

Iluminarea adecvată este esențială într-o bucătărie mică.


Folosește lumină ambientală, precum lămpile deasupra blatului și lustra sau candelabrul, pentru a lumina întreg spațiul. Iluminarea sub dulap poate oferi lumină suplimentară pe blat.

Mobilier modular

Mobilierul modular poate fi personalizat pentru a se potrivi spațiului tău. Poți să adaugi module suplimentare pe măsură ce ai nevoie de mai mult spațiu de depozitare sau să schimbi configurația pentru a răspunde noilor necesități.

Minimalismul în decor

Alege decorul cu atenție și păstrează-l simplu. Evită supraaglomerarea cu obiecte decorative. Câteva elemente de decor bine alese pot să aducă personalitate bucătăriei tale fără a încărca spațiul.

Amenajarea unei bucătării verzi, un loc fresh în casa ta

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI