Cum folosim ciocolata ca ingredient la decorarea prajiturilor de casa

0
822

Cum folosim ciocolata ca ingredient la decorarea prajiturilor de casa

Cu acest articol ne-am gandit sa trecem putin de la felul cum construim un gratar din caramida, care presupune multa forta fizica, la ceva mai delicat cum ar fi usurinta cu care decoram prajiturile cu ciocolata.


Inainte de a vedea proiectele de astazi vrem sa va povestim putin despre ciocolata. Cunoasteti probabil cu totii ca arborele de cacao creste in America de Sud iar Cristofor Columb a fost primul explorator care a adus boabele de cacao in Europa. Erau utilizate ca moneda de schimb, insa putini stiau cu adevarat sa le foloseasca.

Mai intai a fost consumata ca o bautura care avea un gust amar, motiv pentru care nu era atat de apreciata. De-a lungul timpului gustul a fost imbunatatit cu trestie de zahar, scotisoara sau vanilie, ceea ce facea ca lichidul magic sa fie consumat cu placere, insa doar de aristocrati, iar modul de preparare a fost pastrat cu strasnicie o lunga bucata de vreme, calugarii spanioli fiind cei care l-au dezvaluit pentru prima oara.

Trebuie sa va mai spunem ca arborele de cacao poate atinge o inaltime de 8 metri in 12 ani, infloreste tot anul si are peste 100.000 de flori in buchete, insa foarte putine fac si fructe, circa 0.2 % din totalul lor. Tocmai de aceea fructul de cacao ocupa un loc privilegiat ca si aroma, iar pana a ajuns la ciocolata de astazi pe care o consumam cu mare placere, a suferit multe transformari si asta datorita unui elvetian care a avut ideea de a adauga un ingredient nou, si anume laptele.


Luata intr-o forma plastica, aroma fructul de cacao inseamna in limba incasa, “cadoul gradinarului paradisului catre primii oameni”.

Ar trebui sa ne oprim aici cu povestitul. Va lasam asadar sa urmariti tutorialele de astazi care va explica pe larg cum sa realizati astfel de decoratiuni. In ceea ce-i priveste pe musafirii vostri, vor fi si mai incantati atunci cand le veti povesti putin din istoria acestui preparat delicios numit ciocolata, nu doar sa-l consume.

ciocolata-1

ciocolata-2

ciocolata-3

ciocolata-4

ciocolata-5

ciocolata-6

ciocolata-7

ciocolata-8

via