Cum folosim florile de gradina – Modalitati uimitoare de a le utiliza

Cum folosim florile de gradina – Modalitati uimitoare de a le utiliza

Descopera cum poti folosi florile de gradina astfel incat ele sa infrumuseteze spatiul in functie de dimensiunea, forma acestuia, dar si in functie de preferintele tale.


Infrumusetarea gospodariei consta in adaugarea unor flori colorate, frumoase pentru ca spatiul sa prinda viata. Atat plantarea, ingrijirea cat si infrumusetarea spatiului cu flori iti ofera o stare generala de bine si un zambet pe buze, indiferent de cat de grea a fost ziua ta.

Te invitam si pe tine sa te inspiri din sfaturile pe care ti le-am pregatit in acest articol.

Florile specifice de gradina pot avea urmatoarele utilizari:


1. La ornamentarea interioarelor

In acest scop se folosesc flori taiate din culturile efectuate special: garoafa de sera, ochiul boului, laleaua, gladiola, tuberoza, etc.

2. La ornamentarea balcoanelor, ferestrelor, teraselor, scarilor

Orice gospodarie devine mai frumoasa atunci cand este decorata cu flori colorate. Alegerea speciilor pentru decorarea acestor spatii se face in functie de expozitia lor in raport cu punctele cardinale, marimea si inaltimea la care se afla aceste spatii, dar si in raport cu intensitatea curentilor de aer.

In acest sens, pozitiile sudice, puternic insorite sunt ideale pentru petunii, dimorfoteca, garoafe, dar si pentru gazania, floarea de piatra.


Pozitiile vestice si estice sunt perfecte pentru verbana, lobelia, mixandra, flox, sanvitalia.

Pozitia nordica poate fi folosita pentru a planta begonii, clarchia, impatiens, godetia, sanvitalia, mimulus, schizantus, etc.

3. La ornamentarea spatiilor verzi

In gradini, parcuri, fasii stradale poti alege flori grupate in diferite moduri.


Bordura multicolora (bordura mixta, Mixt Border) este o fasie de teren cuprinsa intre 1 si 4 metri ce este ocupata de plante de diferite specii. Aici se folosesc, cel mai adesea, florile perene.

Se vor evita umbra arborilor, dar si vecinatatea imediata acestora deoarece radacinile puternice saracesc solul in apa si substante nutritive. Fiind vorba de plante perene, acestea vor ramane in acelasi loc mai multi ani la rand, iar solul trebuie sa fie lucrat adanc inainte de plantare.

Atunci cand pregatiti terenul, nu omiteti ingrasamintele organice, ingrasaminte precum mranita si gunoiul de grajd semidescompus. Descopera de AICI cum poti realiza compost nutritiv si benefic pentru gradina ta.

4. Amenajarea gradinilor alpine

O gradina alpina trebuie sa reuneasca urmatoarele componente: stanci, roci, podete, izvoare, cascade, dar si lacuri mici. Pentru realizarea unor gradini alpine trebuie sa cunosti foarte bine natura, dar si elementele specifice acesteia, pentru a sti cum sa amenajezi cu eleganta spatiul.

Plantele alpine sunt, in general, mici si taratoare, cu frunze paroase si cu flori mari. Speciile care cresc la umbra au frunzele mari (primula, de exemplu), iar florile acestora sunt in culori vii (Gentiana, Saxifraga). Toate aceste plante sunt perene, iar perioada lor de inflorire este scurta, de aproximativ 2-3 luni de zile.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI