Cum ingrijim crinii de gradina, flori cu iz regal, absolut magice
Sa amenajezi gospodaria folosind crinii de gradina inseamna sa ii oferi un iz regal casei tale cu o floare ale carei origini dateaza de peste 250 de ani. Crinul este o floare ce are o mireasma absolut superba, inconfundabila. De asemenea, aspectul ei este unul care va infrumuseta orice curte si gradina.
Crinii se gasesc in nuante frumoase de roz, intr-un alb superb, pur, dar si in nuante de galben si rosu.
De ce este important sa ai plante verzi in apartamentul sau casa ta
Ingrijirea crinilor, flori absolut superbe
Atunci cand vorbim de ingrijirea crinilor, trebuie sa tinem cont de cateva sfaturi utile.
Plantarea crinilor: Plantarea frumoaselor flori se face la inceputul toamnei sau primavara. Plantele iti vor infrumuseta gospodarie din iunie pana toamna tarziu.
Solul potrivit: Atunci cand vorbim de sol, crinii au nevoie de un pamant drenat, fertil, un pamant care sa contina humus in cantitati insemnate.
Pregatirea terenului: Sapa solul la o adancime de 20 de cm pentru a semana aici bulbii. Adauga aici turba intr-o cantitate suficient de mare. Daca nu dispui de turba, poti alege ingrasamant natural cu pamant sau pamant de frunze.
Pozitionarea crinilor: Atunci cand vorbim de pozitionare, frumosii crini au nevoie de spatii insorite, insa rezista foarte bine si in locurile semiumbroase.
Udarea crinilor: Se ofera apa in cantitati moderate, crinii avand nevoie de udare aproximativ o data pe saptamana in perioada de crestere si inflorire. In functie de nevoile lor si de umiditatea solului, poti sa ii uzi si de 2-3 ori pe saptamana.
Dupa ce s-a incheiat ciclul lor de inflorire, nu mai este nevoie sa uzi plantele.
Fertilizarea acestor flori: Orice floare are nevoie de un stimul pentru a se dezvolta frumos, armonios. In aceeasi situatie se afla si crinii, florile superbe ce ne infrumuseteaza curtile. Pentru ei te sfatuim sa folosesti ingrasaminte lichide sau hidrosolubile. Acestea trebuie sa fie destinate procesului de dezvoltare pentru plantele decorative.
Cel mai bine este sa alegi ingrasamintele cu ajutorul unui specialist, din magazinele cu flori.
Cum sa faci ingrasamant natural acasa – Simplu, util si bio
Curiozitati utile despre crini
Crinii sunt flori absolut superbe, insa acestia pot fi destul de periculosi daca alegi sa dormi cu un buchet de crini in camera. Efectele sunt destul de grave atat pentru noi, oamenii, cat si pentru animalele noastre de companie.
Parfumul crinilor produce o stare de somnolenta si poate sa ne dea dureri de cap, dar si sa iti ofere un sentiment neplacut.
Bulbii crinului pot provoca efecte adverse neplacute animalelor de companie, dar si oamenilor. Daca dormi cu un buchet de crini in camera, trebuie sa tii geamul deschis deoarece aceste flori iti iau din oxigen si vei avea senzatia ca nu poti sa respiri.
Cel mai bine este sa ii tii in bucatarie sau pe terasa, departe de animalele de companie.
Crinul de toamna, o floare decorativa ce are frunze mari, cuceritoare
sursa foto: Pinterest