Cum obtinem degradeuri pe firele de lana – 3 metode diferite

Cum obtinem degradeuri pe firele de lana – 3 metode diferite

Putini sunt cei care isi mai amintesc de vremurile cand bunicile noastre vopseau lana in ceaunele mari din curte. Stateau caierele de lana insirate pe gard la uscat ca intr-o mare explozie de culoare. Vopsitul lanii ni se parea o operatiune destul de grea, avand in vedere ca trebuia facut amestecul, de adaugat otetul pentru intarirea culorii si asa mai departe, dar bineinteles ca priveam din ochii unor copii carora nu le statea gandul decat la joaca. Si ce triste era pe bunicile noastre cand nu le iesea nuanta.


Ce ne-a determinat pe noi sa ne amintim de acea perioada? Tema articolului de astazi bineinteles, deoarece vom vorbi despre cum obtinem degradeuri pe firele de lana pentru impletit, cumparata din magazin de data aceasta, si in mod special pe cele de culoare alba. Acum nu mai e nevoie sa fierbem lana in ceaune mari, deoarece exista vopsea permanenta pentru tesaturi.

O metoda ingenioasa de a realiza degradeuri ar fi aceea de a folosi cuburi de gheata colorate, care au fost obtinute in prealabil amestecand vopseaua pentru tesaturi cu apa si care au fost puse la congelator. Intr-un recipient din acesta incap cel putin cateva nuante, iar pentru a obtine un degrade frumos nu trebuie decat sa asezam cuburile de gheata, din loc in loc, pe caierul de lana.

cum obtinem degradeuri 1

O alta metoda de a obtine degradeuri ar fi aceea de a turna vopseaua direct pe lana, dar pe portiuni distincte, cu grija pentru a nu murdari suprafata pe care lucram. Aici ne putem juca, creand modele dupa cum ne dicteaza imaginatia de moment.


cum obtinem degradeuri 4

O alta metoda de a obtine nuante in degrade, ar fi aceea de a scufunda portiuni de lana in pahare in care a fost facut amestecul de culoare, exact ca in imaginile de astazi.

cum obtinem degradeuri 6

cum obtinem degradeuri 7

cum obtinem degradeuri 3

cum obtinem degradeuri 2

cum obtinem degradeuri 5

via

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI