Cum poti refolosi painea veche – Evita risipa alimentelor!

0
756
Cum poti refolosi painea veche

Cum poti refolosi painea veche – Evita risipa alimentelor!

De multe ori te-ai aflat in situatia in care nu ai vrut sa faci risipa in bucatarie, dar nu ai stiut ce sa faci cu painea veche sau cu alte alimente. Astazi, vrem sa va spunem ce puteti face cu painea veche pentru a nu o mai arunca.


Evita risipa de alimente!

Cred ca toti am trai intr-o lume mult mai buna daca am incerca, pe cat posibil, sa nu mai facem risipa. Multe probleme pe care le avem acum, la nivel global, s-ar rezolva, iar lumea in care traim s-ar schimba in bine, nu-i asa?

Ei bine, cu ajutorul acestor ponturi de astazi, te ajutam sa nu risipesti painea veche si sa o refolosesti.

Cum se poate refolosi painea veche

Tine painea veche sub apa pentru cateva secunde, pana cand coaja incepe sa se inmoaie. Apoi, pune-o intr-o tava si bag-o la cuptor timp de cateva minute. Ai grija sa incalzesti cuptorul inainte!


Vei obtine o paine extrem de buna, crocanta la exterior si cu coaja moale. Acest truc este ideal pentru a nu face risipa, dar si pentru momentele in care ai nevoie de paine si nu poti ajunge la magazin. Surprinde-i pe cei dragi!

Alte retete delicioase cu paine

De asemenea, painea veche se poate refolosi in retete delicioase precum: crutoane simple sau cu usturoi, paine cu ou, supa frantuzeasca de ceapa sau bruschete.

Din painea veche poti face pesmet!

Nu ai pesmet in casa? Ai nevoie de o paine veche pentru a obtine pesmet. Pune feliile de paine veche in cuptor, la temperatura joasa, pana cand devin uscate si apoi trece-le prin robotul de bucatarie.


Prepara crutoane!

Taie painea cubulete si amestec-o cu ulei de masline, condimente, poti pune si putin usturoi, apoi aseaz-o pe tava si pune-o la cuptor pana cand painea se rumeneste.

Ingroasa supa!

Painea veche se poate refolosi pentru a ingrosa supa. Cum? Adauga o felie de paine veche in supa crema si vei da mancarii o consistenta aparte.

Absoarbe umezeala!

Painea veche poate fi folosita pentru a absorbi umezeala. Pune painea veche in compartimentul de legume din frigider si pastreaza legumele proaspete. Aceasta va absorbi umezeala, insa bucata de paine trebuie schimbata o data la doua zile pentru a evita ca acolo sa se stranga bacterii.


 

Tu ce trucuri folosesti pentru a nu face risipa de alimente? Fie ca vorbim de paine, legume, fructe sau alte alimente, risipa in bucatarie trebuie evitata cat mai mult.

sursa foto: Pixabay