Folosirea bicarbonatul de sodiu în moduri diferite, dar utile

Folosirea bicarbonatul de sodiu în moduri diferite, dar utile

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient pe care îl avem cu toții în casa noastră. În articolul de astăzi am pregătit pentru tine câteva moduri diferite, dar extrem de utile prin care poți folosi acest ingredient ce poate să pară banal.


Menține mirosul plăcut al umidificatorului

Bicarbonatul de sodiu poate să îndepărteze mirosul de mucegai din aparatul de umidificat aerul. Tot ce trebuie să faci este să adaugi două linguri de bicarbonat de sodiu în apă, de fiecare dată când o schimbi.

Verifică manualul de instrucțiuni sau consultă-te cu producătorul înainte de a încerca această metodă.

Împiedică creșterea buruienilor prin crăpăturile din alee

Presară câteva mâini de bicarbonat de sodiu pe beton, iar apoi mătură-l, astfel încât să pătrundă printre crăpături. Bicarbonatul de sodiu adăugat va ajuta la rărirea păpădiilor și a buruienilor din spațiile spațiile dintre dalele din grădina interioară.


Curățarea bornelor bateriei auto

Poți să înlături depunerile de pe bornele bateriei dacă le vei curăța cu o periuța de dinți veche, înmuiată într-un amestec. Amestecul trebuie să fie făcut din 3 lingurițe de bicarbonat și o lingură de apă caldă.

Șterge apoi totul cu un prosop umed, apoi cu unul uscat. După ce bornele sunt perfect uscate, aplică puțin lubrifiant de jur împrejurul fiecăruia. În acest fel, te vei asigura că fenomenul nu se va mai repeta.

Spală perdelele de duș – Bicarbonatul de sodiu

Faptul că perdeaua de duș sau căptușeala acesteia s-a murdărit ori are pete de mucegai nu înseamnă că trebuie să o arunci. Tot ce trebuie să faci este să introduci perdelele în mașina de spălat, împreună cu niște prosoape, alegând programul pentru rufe delicate.


Adaugă la detergent jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în timpul ciclului de spălare și jumătate de oțet în timpul clătirii. Lasă perdelele să se usuce atârnate pe sârmă. Ai grijă să nu le pui în uscătorul de rufe.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI