Cum să decorezi camera cu flori, pentru un ambient mai plăcut

Cum să decorezi camera cu flori, pentru un ambient mai plăcut

Florile colorează o încăpere și o învăluie în parfum. Fie că vrei să decorezi camera cu o ocazie specială, fie doar pentru că ornamentele cu flori sunt o modalitate ușoară de a adăuga culoare, miros și stil unui spațiu, îți oferim idei de decorare a încăperilor cu cele mai frumoase flori, exemplele de aici fiind relevante pentru florile de interior colorate și rezistente.


Decorarea cu plante și flori este cel mai simplu mod în care poți să accesorizezi o cameră, lăsând la o parte de data aceasta latura utilă și benefică a plantelor într-o încăpere. Iată, așadar, câteva idei pentru a-ți decora camera cu flori, ca să te bucuri de o atmosferă aparte:

1. Creează un colț verde

Indiferent de designul adoptat, un colț verde va fi de impact. Diferite specii de plante, amplasate alternativ într-un colț al încăperii, având pe fundal plantele mari, iar descrescător cele de talie redusă, vor umple un spațiu anost, iar efectul vizual va fi impresionant. Optează pentru plante rezistente dacă ești mereu în criză de timp, plante
pe care este suficient să le uzi și să le pulverizezi săptămânal. Ficușii, Filodendronii, Monstera, Zamioculcas pot sta la baza decorului.

Pentru o pată de culoare poți alterna Crotonii, plantele cu frunze variegate precum Sansevieria, Dieffenbachia, Cloroplytum sau Cordyline pentru un efect dramatic. Adaugă o notă de vitalitate cu plante decorative din flori precum Spathyphillum sau note exotice cu ajutorul citricelor de interior, care în perioada înfloririi îți vor parfuma locuința și mai apoi vei avea satisfacția de a consuma fructe proaspete crescute chiar de tine.


2. Adoptă ideea de insulă tropicală

Într-un living spațios sau pentru a delimita diferite zone ale unei încăperi, plantele pot fi amplasate central, singure sau în grupuri. Plantele mari, impozante vor crea un efect dramatic și senzația de siguranță, protecție. Îți recomandăm să alegi plante precum palmierul Areca și care va îmbunătăți calitatea aerului, iar dacă îți dorești un efect cu adevărat tropical poți alege o Monstera mare, cu un suport de susținere, sau Epipremnum.

Poți opta pentru conceptul de grup de plante și la amplasarea plantelor sub formă de insulă. Pe același principiu ca și la colțul verde, poți alege una sau mai multe plante mari centrale, iar împrejurul ei, diferite plante de talii distincte.

3. Folosește ghivece suspendate

Dacă spațiul din încăpere este limitat sau dacă pur și simplu iubești plantele curgătoare sau ghivecele cu agățătoare, poți crea un decor inedit.


Plantele curgătoare precum Parthenocissus, Epipremnum, Scindapsus, Tradescantia, Aeschinantus sau Chlorophytum sunt foarte ușor de întreținut. Dacă timpul îți permite să le pulverizezi mai mult, ferigile decorează splendid într-un ghiveci suspendat. Pe perioada verii, plantele cu flori precum mușcatele curgătoare, iasomia braziliană sau petuniile vor oferi o pată de culoare.

Cu ajutorul plantelor poți decora locuința într-un număr nelimitat de idei.
Folosește-ți imaginația sau inspiră-te de la specialiști și vei fi încântat de un decor cu plante în casa ta.

 

Sursa foto: pexels.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI