Cum sa pastram corect merele peste iarna – Sfaturi utile

Cum sa pastram corect merele peste iarna – Sfaturi utile

Daca vrei sa pui la pastrare merele peste iarna, am pregatit pentru tine un scurt ghid care sa te ajute sa le depozitezi corect.


Pregatirea pomilor fructiferi pentru iarna – Trucuri utile

De ce se strica merele pe care le depozitezi

Merele depozitate in pivnita case tale se pot strica rapid, iar motivele sunt mai multe. Exista cateva soiuri, precum Ionaprim sau Parmen auriu, soiuri care nu sunt facute sa fie depozitate pe o perioada mare de timp. Oricat de corect le-ai depozita, acestea trebuie consumate in prima parte a iernii deoarece nu rezista mult timp.

Mai mult decat atat, merele care sunt culese de la pomii tineri au o rezistenta scazuta atunci cand vine vorba de depozitare.

Ce putem sa facem in acest sens?

Oricat de mult ne-am dori sa consumam merele repede, nu putem sa le mancam in primele zile din iarna. De aceea, este bine sa le verificam mereu pentru a putea indeparta merele care dau semne de imbolnavire. In acest fel, te vei asigura ca restul merelor raman sanatoase pentru cat mai mult timp.


Recoltarea merelor

Recoltarea timpurie sau recoltarea prea tarziu a merelor este un alt factor care duce la stricarea mai rapida a acestor fructe.

Depozitarea rapida

Este important ca, odata ce le-ai cules, sa depozitezi merele rapid in pivnita. Orice zi pe care ai amanat-o si nu ai depozitat merele in pivnita poate sa afecteze fructele. Este asadar important cum depozitam merele peste iarna.

Alegerea fructelor

Pentru a te asigura ca pastrezi cat mai bine fructele peste iarna, alege fructele medii pentru pastrare. Consuma fructele incepand cu cele mai mari deoarece acelea prezinta un risc de imbolnavire mai mare. Fructele medii sunt cele mai potrivite pentru a fi pastrate spre depozitare peste iarna in pivnita ta.


Toamna este momentul de glorie al acestei superbe flori: Dalia

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI