Cum sa realizezi o podea superba din discuri de lemn

Cum sa realizezi o podea superba din discuri de lemn

Podelele sunt elemente important in orice casa, iar pe langa factorul estetic, luam in calcul si factorul de confort. Va doriti sa calcati pe podele reci, aspre, inconfortabile? Cu siguranta nu, de aceea alegerea podelelor este o sarcina dificila, pentru ca trebuie sa fie si rezistente, si confortabile, dar si aspectuoase, astfel incat sa completeze personalitatea casei.


Desi modernismul a adus cu el o varietate de materiale artificiale si prefabricate, podelele de lemn natural raman in topul preferintelor oamenilor.

Un cuplu din Arizona a realizat o superba podea din discuri de lemn. Lemnul a fost obtinut din copaci gasiti cazuti in padure. Ei au folosit lemn de ienupar si pin, lemn specific zonei in care traiesc.

Cum au facut?


Au taiat lemnul sub forma de discuri, fiecare disc avand o grosime de 2.5 cm, si l-au asezat cat mai uniform pe podea, acoperind foarte bine toata zona, astfel incat sa nu fie foarte mult spatiu intre discuri.

podea lemn 1
podea-diy-lemn-1

 

Discurile de lemn trebuiesc slefuite pe ambele parti.

podea-lemn

podea-lemn-diy-3

Suprafata pe care veti pune podeaua trebuie sa fie curata. Ei au lipit discurile de lemn direct pe placa de ciment, folosind un adeziv special pentru constructii.


diy-podea

diy-podea-idei

Dupa ce ai terminat de lipit discurile, aspira toata suprafata cu un aspirator, astfel incat sa nu ai resturi de rumegus sau altele. Aplica un strat de lac peste discurile de lemn, pentru a preveni chitul sa adere pe suprafata lemnului. Pentru a umple spatiile ramase goale intre discuri, prepara un amestec de chit pentru faianta in proportie de 80% cu rumegus 20%.

Apoi aplica din nou cateva straturi de lac pentru luciu si protectie.

Rezultatul este uimitor, nu-i asa?


diy-lemn-podea

diy-lemn
diy-podea-lemn
podea-lemn-idei

sursa

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI