Cum să-ți organizezi încălțămintea într-un mod eficient și compact

Cum să-ți organizezi încălțămintea într-un mod eficient și compact

Încălțămintea poate fi o sursă de agitație într-o casă sau într-un spațiu mic, dar cu puțină planificare și organizare, poți transforma haosul într-o aranjare eficientă și plăcută.


Iată câteva strategii inteligente pentru a-ți organiza încălțămintea într-un mod compact și ordonat.

Curățenie și sortare

Primul pas în organizarea încălțămintei tale este să faci o curățenie generală și să sortezi perechile.

Renunță la încălțămintea pe care nu o mai porți sau care este deteriorată. Acest lucru va reduce cantitatea de încălțăminte și va face procesul de organizare mult mai ușor.


Alege metode de depozitare potrivite

Există mai multe opțiuni pentru a depozita încălțămintea într-un mod compact. Poți folosi cutii de depozitare transparente pentru a vedea conținutul și pentru a economisi spațiu.

De asemenea, rafturile suspendate sau organizatoarele de pantofi care se agață de ușă sunt excelente pentru economisirea spațiului în locuințe mici.

Utilizează spațiile neutilizate

Încearcă să identifici spațiile neutilizate din casa ta și să le transformi în zone de depozitare pentru încălțăminte.


De exemplu, sub pat sau pe partea din spate a ușii de la intrare sunt locuri perfecte pentru a păstra pantofii în afara vederii, dar la îndemână.

Păstrează încălțămintea de sezon în afara vederii

Alege-le pe cele mai potrivite pentru sezon și depozitează restul în alte locuri. De exemplu, poți folosi cutii de depozitare sub pat pentru a păstra cizmele de iarnă în timpul verii și sandalele de vară în timpul iernii.

Folosește accesorii de organizare

Accesoriile de organizare, cum ar fi separatoarele de rafturi și suporturile pentru pantofi, pot fi de mare ajutor în maximizarea spațiului și în menținerea încălțămintei ordonate și accesibile.


Etichetează cutiile sau organizatoarele

Pentru a face găsirea încălțămintei mai ușoară, etichetează cutiile sau organizatoarele cu tipul de încălțăminte pe care le conțin. Această practică simplă va economisi timp și va menține ordinea în timpul căutării perechii potrivite.

Rotirea încălțămintei

Pentru a evita supraîncărcarea unui spațiu mic cu prea multe perechi de încălțăminte, ia în considerare rotirea sezonieră a încălțămintei. Depozitează încălțămintea care nu este în sezon într-un alt loc și schimbă-le în funcție de nevoi.

Menține ordinea

Nu este suficient să organizezi încălțămintea o singură dată, ci este important să menții ordinea în mod regulat. Fă un obicei din a-ți aranja încălțămintea în fiecare zi sau săptămână pentru a evita acumularea dezordonată.

Prin urmare, cu puțină planificare și efort, poți transforma spațiul tău de depozitare a încălțămintei într-un loc organizat și eficient.

Urmează aceste sfaturi și vei putea să-ți găsești încălțămintea fără a fi nevoit să cauți prin haosul unui dulap dezordonat.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI