Cum se face corect un platou cu branzeturi apetisant si delicios

0
20086
platou cu branzeturi apetisant

Cum se face corect un platou cu branzeturi apetisant si delicios

Cum decorezi un platou cu branzeturi apetisant, ce tipuri de branza pui, dar si ce fructe sau alte alimente putem sa punem? Pentru o combinatie de gusturi perfecta, dar si pentru ca alimentele sa se potriveasca intre ele, trebuie sa tii cont de cateva trucuri utile.


Exista o multime de optiuni in supermarket-uri atunci cand vine vorba de branzeturile pe care sa le alegi. De aceea, te invitam sa citesti sfaturile de mai jos si sa te ispiri din galeria foto pentru a aranja un platou gustos, cu branzeturi si fructe proaspete.

Ce fel de branzeturi alegem pentru platou?

Pentru a face corect un platou, alege branza cu texturi diferite: moi, tari sau semitari. Alege produse de vaca, oaie, dar si de capra.

Un alt sfat de care sa tii cont atunci cand pui branza pe platou este sa o tai in forme diferite pentru ca aceasta sa poata fi diferentiata usor. De asemenea, daca este taiata diferit, aceasta va arata foarte bine in farfurie.


Scoate branza din frigider cu cel putin 30 de minute inainte de a o servi. Alege branza Brie, Camembert, Chevre, Cheddar, Gouda, Parmezan, Gorgonzola, dar si Stilton, Comte sau Roqueort.

Fructele de pe platoul cu branzeturi

Alege struguri albi si rosii deoarece acestia se potrivesc foarte bine cu branzeturile. De asemenea, opteaza si pentru fructe de sezon, dar pune si migdale pe masa, miere sau piure de fructe. Adauga si putin miez de nuca gustos.

De asemenea, nu uita sa pui si biscuiti sau paine negra/de secara. Fructele uscate isi pot face si ele loc pe masa, potrivindu-se cu decorul si cu restul ornamentelor.


Pune pe masa si masline, daca esti fanul acestora. Se potrivesc cu branzeturile si sunt sanatase si gustoase.

sursa foto: Pinterest