Cum se monteaza vata minerala de sticla si care sunt avantajele ei

Cum se monteaza vata minerala de sticla si care sunt avantajele ei

Fiecare persoana isi doreste cea mai sigura si calitativa metoda pentru a isi izola locuinta. Oamenii aleg intre vata minerala de sticla si vata bazaltica ca si solutii pentru izolare, in functie de nevoile pe care le are fiecare.


Izolarea casei cu vata minerala de sticla poate sa iti aduca avantaje unice. Ca si performanta termica, vata minerala de sticla are o performanta de 0.032 W/mK. Un alt avantaj pe care vata minerala de sticla il are este greutatea acesteia. Acest material este mai usor decat vata minerala bazaltica, de exemplu, economia de greutate fiind de 50% mai mare, iar perfomanta termica este aceeasi.

Daca vrei sa iti izolezi casa cu vata de sticla, trebuie sa stii ca aceasta ofera cam 65 dB izolare acustica. Acelasi lucru se va intampla si daca alegi vata minerala bazaltica pentru a iti izola locuinta.

De asemenea, acest material protejeaza materialul din care este construita casa, dar protejeaza si structura de rezistenta a cladirii.


Saltelele de vata minerala de sticla se pot utiliza pentru toate tipurile de izolatii termice si fonice care sunt supuse unor solicitari mecanice reduse, precum: in peretii de compartimentare, in peretii caselor cu structura de lemn, pe planseele podurilor, dar si pe suprafata interioara a peretilor verticali.

vata minerala

Cum se monteaza vata minerala de sticla?

Pasul 1

Inainte de a incepe montarea, verificati folia hidroizolanta montata in spatele capriorilor. Rolul acestei folii este de a evita patrunderea apei in acel loc.


Pasul 2

Se masoara spatiul dintre capriori, insa se taie cu aproximativ 20 de milimetri in plus pentru ca vata sa fie pozitionata putin fortat. Materialul se introduce prin intermediul unei usoare presiuni pentru a asigura stabilitatea vatei minerale.

Pasul 3


Pasul 3 reprezinta montarea profilelor metalice peste materialul izolant cu suruburi autofiletante.

Pasul 4

Se aplica apoi al doilea strat de vata minerala termoizolanta, masurat la fel ca prima data, cu 20 de mm in plus pentru a nu ramane goluri intre cele doua straturi si capriori.

Pasul 5

Se va fixa apoi folia cu ajutorul unei benzi pentru etansare, apoi se fixeaza placile de gips-carton cu suruburi.

Acestia reprezinta pasii necesari pentru a se monta o astfel de vata minerala de sticla. De la acelasi producator puteti achizitiona si sisteme inteligente pentru controlul umiditatii precum sunt acestea, dar si multe alte produse pentru a izola termic si acustic locuinta voastra.

 

In functie de necesitatile pe care le aveti, alegeti cea mai buna solutie pentru a izola locuinta.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI