Curtea de iarnă: Tehnici de îngrijire pentru a menține frumusețea spațiului exterior

Curtea de iarnă: Tehnici de îngrijire pentru a menține frumusețea spațiului exterior

Curtea de iarnă: Iarna aduce cu ea nu doar zăpadă și temperaturi scăzute, ci și provocări în ceea ce privește îngrijirea curții tale. Cu toate acestea, nu trebuie să renunți la frumusețea spațiului exterior în această perioadă a anului.


1. Curățarea și pregătirea solului

Înainte de a începe orice altă activitate de îngrijire a curții de iarnă, este esențial să cureți zona și să pregătești solul pentru perioada de repaus.

Înlătură frunzele căzute, crengile uscate și alte resturi care s-au acumulat în curte. Utilizează o lopată pentru a îndepărta pământul înghețat din jurul plantelor și a le oferi rădăcinilor mai mult spațiu pentru a respira.

2. Protecția plantelor delicate

Plantele mai delicate și arbuștii au nevoie de o atenție specială în sezonul rece.


Acoperă-le cu materiale speciale de protecție, cum ar fi paie sau folii agrotextile, pentru a le feri de temperaturile extreme și vânturile reci. Este important să acoperi și rădăcinile plantelor pentru a le proteja împotriva înghețului.

3. Îngrășământ și tratamente pentru iarnă

Aplicarea unor îngrășăminte specifice pentru iarnă poate fi benefică pentru sănătatea plantelor tale.

Aceste substanțe nutritive suplimentare vor ajuta plantele să treacă mai ușor peste perioada de iarnă și să se dezvolte mai viguros în primăvara următoare. De asemenea, poți aplica tratamente împotriva bolilor specifice sezonului rece.


4. Planificarea strategică a iluminatului exterior

Zilele mai scurte și nopțile lungi necesită o atenție sporită asupra iluminatului exterior.

Plasează surse de lumină la intrarea în curte, în apropierea aleilor sau în jurul zonelor cheie pentru a crea o atmosferă plăcută și pentru a spori siguranța. Optează pentru iluminat cu LED-uri, care sunt eficiente energetic și rezistente la temperaturile scăzute.

5. Gestionarea corectă a zăpezii

O parte esențială a întreținerii curții de iarnă este gestionarea eficientă a zăpezii. Înainte ca stratul de zăpadă să devină prea gros, curăță aleile și zonele de acces.


Utilizează lopata sau unelte de curățare a zăpezii pentru a preveni acumularea excesivă, care poate afecta negativ plantele și aspectul general al curții.

6. Pregătirea mobilierului de grădină pentru iarnă

Dacă ai mobilier de grădină, este important să îl pregătești pentru iarnă.

Depozitează-l într-un spațiu acoperit sau acoperă-l cu huse rezistente la intemperii pentru a preveni deteriorarea. Acest lucru va prelungi durata de viață a mobilierului și îl va menține într-o formă optimă pentru sezonul următor.

Calendarul gospodarului în curte și grădină – Ce lucrări efectuăm în luna noiembrie

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI