Despre gardul viu – Modalitati simple de a creste un decor verde
Gardul viu reprezinta o decoratiune absolut superba pentru orice curte. Delimitarea zonelor din curte, dar si delimitarea unui spatiu din gradina poate fi facut cu ajutorul unui gard viu.
Cu toate acestea, multi se feresc de cresterea unui astfel de gard viu din cauza faptului ca nu stiu cum se ingrijeste, cum facem sa creasca bogat si cat dureaza ca acesta sa atinga o inaltime potrivita asteptarilor noastre.
De ce sa optezi pentru un gard viu
Alegerea unui gard viu este o solutie excelenta pentru iubitorii de spatii verzi. Gardul verde iti infrumuseteaza gospodaria, dar te ajuta si sa ii oferi acesteia intimitatea de care are nevoie. Gardul viu are rolul de iti proteja casa, curtea sau gradina, de a face locul mai frumos si de a te face sa te bucuri de un spatiu verde, absolut superb.
Mai mult decat atat, gardul viu este excelent pentru iubitorii de lucruri si produse naturale si ecologice.
Nu se demodeaza niciodata, se potriveste perfect in orice fel de curte, indiferent de design-ul ei si creste valoarea gospodariei tale.
Descopera si aceste idei pentru amenajarea gospodariei cu flori albe
Cresterea si ingrijirea unui gard viu
In primele luni de la plantare, gardul viu are nevoie de o atentie sporita si de o cantitate mare de apa. De asemenea, ai grija sa indepartezi constant buruienile pentru a te asigura ca acesta creste sanatos, in conditii bune.
Daca vrei ca gardul tau viu sa isi pastreze forma, este important sa il tunzi constant pentru ca el sa arate exact asa cum iti doresti. Prima modelare se va face dupa plantarea arbustilor, apoi la cateva luni de zile va trebui sa tunzi din nou gardul pentru ca el sa aiba forma pe care tu o doresti.
Trucuri pentru a avea un gard viu absolut spectaculos
Gardul viu ce arata absolut superb este ingrijit cu atentie. De exemplu, pentru ca gardul tau sa fie taiat drept si sa arate simetric, foloseste o ata atunci cand il tunzi. Cere ajutorul cuiva din familie si tineti ata dreapta pentru a putea sa tunzi gardul astfel incat acesta sa aiba o forma perfecta.
Daca ai un gard viu format din plante cu flori, nu taia foarte mult din acestea deoarece vei strica aspectul placut pe care ele le ofera.
Foloseste compost preparat din frunze vechi, crengi, pamant, radacini, dar si resturi de la fructe si legume.
De asemenea, foloseste un strat de mulcire pentru a pastra umiditatea la nivelul radacinii plantelor.
sursa foto: Pinterest