Despre recoltarea corecta a florilor, sortarea si pastrarea lor

Despre recoltarea corecta a florilor, sortarea si pastrarea lor

Invatam din acest articol totul despre recoltarea corecta a florilor, conditionarea, sortarea si pastrarea acestora in mod eficient.


Prezenta florilor viata noastra este extrem de importanta, aceste plante fiind perfecte pentru a iti infrumuseta curtea si gradina, dar si pentru a fi vandute astfel incat tu sa iti construiesti propria mica afacere.

Cand recoltam florile, cum le pastram, cum le sortam, dar si care sunt sfaturile pe care trebuie sa tinem cont atunci cand vine vorba de momentul potrivit al recoltarii.

Recoltarea florilor – Sfaturi utile

Recoltarea florilor se face destul de diferit in functie de fiecare specie in parte. Recoltarea se face in faze diferite precum: boboc inchis, boboc semideschis, boboc colorat, floare deschisa etc.. Recoltarea florilor se face in functie de modul cum acesta evolueaza dupa ruperea de pe planta mama.


Pastrarea ulterioara a florilor

Pentru pastrarea ulterioara a florilor este foarte important momentul din cursul zilei cand alegem sa facem recoltarea lor.

Dimineata: de exemplu, dimineata pe roua se recolteaza florile care contin mai putina apa si care se deschid prea tare odata cu cresterea intensitatii luminoase. Din aceasta categorie fac parte lalele, bujorii si narcisele.

Perioada cea mai buna pentru recoltarea florilor ramane dimineata. Atunci florile contin ceva mai multa apa in tesuturi si au temperatura mai scazuta. Recoltarea facuta in timpul zilei prezinta riscul ca florile, care au temperatura ridicata datorita radiatiilor solare, sa se incinga in timpul operatiilor de manipulare si transport. Acest lucru le va dauna.


Pe timp innorat, florile se pot recolta in cursul zilei. Cu toate acestea, aveti grija ca florile nu se recolteaza pe vreme ploioasa, dar nici imediat dupa ploaie.

Cum sa ingrijesti crinul imperial, o floare deosebita, in nuante unice

By Erin Gleeson

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI