Flori superbe pentru toate colturile casei: ferestre, alei, terasa, dar si pervaz

0
429

Flori superbe pentru toate colturile casei: ferestre, alei, terasa, dar si pervaz

Iata cum poti decora, literalmente, orice colt al casei tale folosind flori superbe in ghiveci, flori curgatoare sau flori in jardiniere. Gingasia florilor poate fi surprinsa in orice spatiu, de la pervazul din interior, exterior, pana la terasa, fereastra casei tale, dar si de-a lungul aleilor.


Plantele, copacii, florile, toate acestea ne ofera oxigen, o varietate cromatica, dar si roade  pe care le consumam. Florile sunt absolut superbe si pot sa iti infrumuseteze absolut orice colt al casei tale.

De la ferestre, geamuri, terase, toate aceste spatii pot fi infrumusetate cu ajutorul florilor.

Ingrijirea florilor

De la pozitionarea florilor pana la cantitatea de substante nutritive, apa si temperatura, toti acesti factori contribuie la dezvoltarea unor plante superbe.


Pozitionarea florilor: In functie de fiecare specie in parte, florile pot sa aiba nevoie de mai multa lumina sau pot sa creasca sanatos si frumos in spatii cu semiumbra.

Solul: In ceea ce priveste solul, orice planta cu sol nutritiv si bogat in substante benefice va creste frumos.

Cum afecteaza solul florile din curtea sau gradina ta

Ingrasaminte: Fertilizarea florilor se face pentru a ne bucura de plante bogate, plante ce se dezvolta frumos. De aceea, putem alege de la flori in ghiveci, pana la flori pozitionate in jardiniere sau in sol. In perioada lor de inflorire, le adaugam fertilizatori care sa le ajute la dezvoltare.


Unele flori prefera ingrasaminte cu eliberare lenta, alte plante prefera ingrasaminte aplicate pe masura ce le uzi, cum sunt ingrasamintele lichide. Nevoile plantelor difera de la o specie la alta.

Tipuri de ingrasaminte pentru florile tale si cum le folosesti corect

Temperatura: Majoritatea florilor din ghiveci si jardiniera au nevoie sa fie puse in casa atunci cand temperaturile scad sub zero grade Celsius. Fie ca alegi sa le tii in casa sau sa le scoti din pamant si sa le depozitezi in locuri intunecate, temperaturile scazute te obliga sa le iei de afara.

Primavara, le poti scoate din nou pentru a te bucura de florile ce vor infrumuseta curtea. Exista si plante, precum sunt cele anuale, care nu rezista iernilor. Acest lucru este complet normal, insa poti alege si florile perene, flori care iti infrumuseteaza gospodaria mai multi ani la rand.

Lucruri interesante despre flori

Indiferent de cum alegi sa pozitionezi florile in curtea ta, ele arata superb. Ei bine, aceste plante nu doar ca infrumuseteaza orice loc, dar au si cateva curiozitati interesante.


De exemplu, Olanda secolului al XVII-lea a avut o perioada ce se numea „tulipomania” sau „febra lalelelor”. In aceasta perioada, bulbii de lalea erau mai scumpi decat aurul. Aceste pretioase flori au dus la o criza economica a Tarilor de Jos.

O alta curiozitate interesanta este ca un trandafir alb pozitionat in apa va absorbi culoarea apei, iar floarea va capata acea nuanta.

sursa foto: Pinterest