Gradina de legume pe paturi ridicate – Sfaturi geniale pentru o gradina de vis

0
16635
gradina de legume

Gradina de legume pe paturi ridicate – Sfaturi geniale pentru o gradina de vis

Cultivarea legumelor pe paturi ridicate este o solutie ce recent a devenit populara. Iata cum poti avea o gradina de legume productiva si bogata cu ajutorul unor astfel de paturi ridicate.


In primul rand, gradinile pe paturi ridicate sunt extrem de ajutatoare, iar in urmatorul articol o sa va povestim si de ce. Mai mult decat atat, venim in ajutor si cu o galerie foto pentru a va inspira. In acest fel, veti putea sa va construiti propriul pat de legume ridicat.

De ce sa alegem gradina de legume pe paturi ridicate

Constructia are forma unui pat si este, de obicei, de marimea unei astfel de piese. De aceea a capatat si aceasta denumire. Un alt aspect important este faptul ca datorita unui astfel de pat vei avea posibilitatea sa controlezi calitatea solului. In acest fel, vei putea sa pui aici ce fel de sol iti doresti tu pentru ca legumele tale sa creasca bogat.

Mai mult decat atat, cu ajutorul unui astfel de pat vei putea sa maresti productia. Intr-o productie obisnuita vei obtine mai putin de jumatate din productia pe care o obtii cu ajutorul unui astfel de pat.


Patul ridicat iti va permite sa analizezi zilnic legumele mult mai bine, dar si sa lucrezi la ele mai eficient, acestea fiind deja mai aproape de nivelul ochilor. Mai mult decat atat, atunci cand vei lucra pamantul nu te vei aseza pe el si, in acest fel, nu vei strica deloc productia.

Cum putem sa construim patul ridicat

Ai nevoie de materiale noi, materiale ce vor rezista in timp pentru a construi un astfel de spatiu. Foloseste cherestea sau grinzi din lemn. Grosimea acestor bucati trebuie sa fie sub 5 cm, iar lemnul sa fie foarte bine uscat. Evita sa folosesti lemn cu urme de umezeala.

De asemenea, pentru constructia acestui pat vei mai avea nevoie si de o plasa din sarma, folie hidroizolatoare, dar si de o plasa din plastic. Ca si baza se va pozitiona plasa de sarma, apoi se va pune pe pereti folia hidroizolatoare. Apoi, de stalpi vei fixa plasa de plastic. Aceasta are rolul de a proteja gradina ta de pasari sau de alti daunatori.


Daca alegi sa construiesti mai multe paturi de acest gen, ai grija sa lasi loc suficient intre ele pentru a permite trecerea.

Bucura-te de legume pline de savoare, de o productie bogata. Alege sa construiesti si tu astfel de paturi de legume bogate, spectaculoase.

Descopera si aceste retete de ingrasamant natural pentru rosii gustoase, carnoase si sanatoase

Plantarea si ingrijirea corecta a culturii de castraveti

7 Secrete de cultivare si crestere a morcovilor in gradina casei tale

sursa foto: Pinterest