Grădini de poveste: Idei de design pentru un spațiu plin de magie și farmec

Grădini de poveste: Idei de design pentru un spațiu plin de magie și farmec

Grădini de poveste: O grădină poate să fie mult mai mult decât o simplă zonă verde în jurul casei tale. Ea poate să devină o lume de poveste, un colț al naturii transformat într-un spațiu magic și fermecat.


Creează un drum de cărămizi decorative

Cărămizi cu mesaje

Transformă aleile grădinii tale într-un drum al poveștilor cu cărămizi decorative. Alege cărămizi care conțin mesaje sau cu gravuri de imagini specifice poveștilor preferate.

Piatra de râu sau grindă de lemn


Folosește pietre de râu sau grinzi de lemn pentru a delimita drumurile în grădina ta de poveste. Aceste elemente adaugă un farmec rustic și autentic.

Mobilier decorativ și zone de relaxare

Balansoare și fotolii suspendate

Integrează în grădină balansoare sau fotolii suspendate. Aceste piese de mobilier adaugă un element de joc și relaxare, fiind locuri ideale pentru a te pierde în lumea cărților sau a viselor.


Mese pictate manual

Personalizează mesele din grădină cu picturi manuale care să redea scene din povești sau să reproducă elemente din natură. Acest detaliu poate să transforme zona de luat masa într-un adevărat tărâm magic.

Plante și flori care inspira povești

Grădină cu plante aromatice


Creează o grădină cu plante aromatice, cum ar fi lavanda, menta sau busuiocul. Aromele delicate vor aduce un plus de magie și vor stimula simțurile.

Flori colorate în forme de inimă sau stea

Alege flori care cresc sub formă de inimă sau stea, adăugând astfel elemente romantice și magice în decorul grădinii.

Instalații artistice și elemente de decor

Arcuri cu luminițe sau elemente florale

Creează arcuri de luminițe sau elemente florale pentru a delimita spațiile speciale din grădină. Aceste instalații adaugă un aer de poveste și romantism.

Elemente de apă

O mică fântână sau un iaz pot să devină elemente centrale în grădina ta de poveste. Adaugă luminițe subacvatice sau plante acvatice pentru un efect cu adevărat feeric.

Pergole și sprijin pentru plantele tale

Pergole din lemn

Construiește pergole din lemn care să adăpostească aleile sau zonele de relaxare. Acest element arhitectural poate să ofere un cadru spectaculos pentru plantele cataratoare și flori colorate.

Plante cataratoare cu flori uimitoare

Alegerile potrivite de plante cataratoare pot să transforme pereții sau pergolele în cortine de flori și verdețuri, oferind un cadru de basm.

Elemente de iluminat decorative

Felinare sau luminări în borcane

Adaugă felinare sau luminări în borcane pentru a crea un decor incitant în grădina ta în timpul serii. Lumina blândă și caldă adaugă un plus de mister și magie.

Șiraguri luminoase în copaci

Utilizează șiraguri luminoase pentru a învălui copacii în lumină. Acest detaliu adaugă un aer de basm în serile de vară.

Puntea dintre realitate și poveste

Încorporarea elementelor artistice

Angajează artiști locali pentru a crea sculpturi sau picturi murale care să aducă elemente specifice poveștilor în grădina ta.

Panouri cu cuvinte magice sau citate

Instalează panouri cu cuvinte magice sau citate care să aducă un zâmbet pe fețele celor care pășesc în grădina ta de poveste.

Pasionații de grădinărit nu se opresc niciodată: Activități de îngrijire a grădinii în lunile reci

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI