Idei practice care ne arata cum sa tinem la distanta daunatorii care ne strica gradina

Idei practice care ne arata cum sa tinem la distanta daunatorii care ne strica gradina

Pe cat de repede cresc legumele in gradina pe atat de repede apar si daunatorii care invadeaza si distrug culturile noastre. Prin urmare, tema articolului de astazi este despre idei practice de a tine la distanta prin metode ecologice daunatorii sacaitori. Insa trebuie sa mai specificam ceva. Aceste metode nu sunt valabile in spatiile extinse ci sunt mai mult pentru micile solarii de gradina, acolo unde cultivarea legumelor si zarzavaturilor se face din pasiune si pentru a avea pe masa o hrana sanatoasa.


Si vom incepe cu melcii fara cochilie, care sunt cei mai mari devoratori de salata, varza, gulii sau conopida. In general astfel de daunatori isi incep activitatea, ca sa spunem asa, inca din primavara si pana toamna tarziu. Drept urmare ne-am interesat si am aflat ca ii putem tine la distanta cu usurinta daca presaram pe pamant faina de malai sau orice alt material grunjos. De ce malai sau alt material grunjos? Deoarece toate acestea ii zgarie si le irita corpul, ceea ce duce in timp la indepartarea lor sau chiar la disparitie. Dintre materialele cunoscute enumeram nisipul, cenusa, cojile de ou sau ace de conifere.

O alta metoda eficienta in combaterea melcilor fara cochilie este berea. Asezati la nivelul solului un vas cu bere si veti vedea cum, atrasi de mirosul puternic, melcii vor sfarsi inecati.

Dar nu am terminat. Spre exemplu, viespile care nu distrug culturile, dar de a caror intepatura trebuie sa ne ferim, pot fi prinse foarte usor intr-o capcana realizata dintr-un bidon de plastic. Pentru a le atrage putem folosi apa cu zahar.


Dar sa nu uitam de plantele aromate, care prin miroul puternic, tin la distanta o serie de daunatori nedoriti. Busuiocul, menta sau rozmarinul sunt doar cateva dintre ele.

idei practice idei practice

sursa foto

 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI