IKEA sarbatoreste 75 de ani cu o colectie istorica: GRATULERA

IKEA sarbatoreste 75 de ani cu o colectie istorica: GRATULERA

Au trecut 75 de ani de cand Ingvar Kamprad a infiintat IKEA. Pentru a marca acest moment, IKEA prezinta colectia speciala GRATULERA, care include cele mai iubite piese de mobilier din istoria companiei si care va fi lansata in trei etape, in perioada de vara – toamna a acestui an. Primele produse din colectia GRATULERA, care readuc la viata anii `50 si `60 ai secolului al XX-lea, sunt deja disponibile in magazinul IKEA Baneasa.


IKEA a creat mobilier in multe stiluri diferite de-a lungul timpului. Aniversarea a 75 de ani este despre celebrarea si reamintirea trecutului, dar si despre a le multumi celor mai multi oameni care au contribuit la crearea succesului sau global. Astfel, produsele preferate ale clientilor din ultimii 75 de ani vor fi din nou disponibile in magazinele IKEA.

„Am simtit o nevoie puternica de a impartasi si a sarbatori istoria si mostenirea noastra, marcand in acelasi timp modul in care au variat stilurile si designul IKEA din ultimii 75 de ani,” declara Karin Gustavsson, Creative leader, IKEA of Sweden.

Colectia GRATULERA va fi lansata in trei etape in magazinele IKEA, pana la finalul anului 2018 si va prezenta diferite perioade din istoria celor 75 de ani de IKEA.


Prima parte a colectiei ne va aminti de anii ’50 si ’60, de perioada in care tonurile intunecate si lemnul erau in tendinte, de vremea in care IKEA era un comerciant conventional de mobilier scandinav. Cea de-a doua parte a colectiei este dedicata anilor ’70 si ’80, perioada in care IKEA a inceput sa experimenteze noi metode de productie, iar colectiile erau caracterizate de culori puternice si jucause, precum si de texturi vibrante. A treia si ultima parte a colectiei este o reamintire a sfarsitului secolului al XX-lea si inceputul secolului XXI-lea, o perioada in care IKEA a revenit la clasica traditie scandinava si la mobilierul din lemn deschis la culoare.

„Fiecare dintre cele trei segmente ale colectiei GRATULERA este diferit, marcand o alta perioada de timp; de la lemnul inchis la culoare cu accente clasice, din prima parte a colectiei, la stilul foarte jucaus, in culori puternice, din a doua parte, si apoi la cea de-a treia care este caracterizata de aspectul natural al materialelor folosite, ce amintesc de stilul scandinav, in timp ce decoratiunile contin modele mai simple, aproape grafice”, declara Karin Gustavsson, Creative Leader, IKEA of Sweden.

Colectia va include fotolii, mese, corpuri de iluminat si textile in variante diferite. Scaunul modern EKENASET, covorul FARGSTARK si scaunul BJURAN sunt cateva dintre produsele reprezentative pentru aceasta colectie, care vor fi aduse inapoi in magazinele IKEA.


Un numar mare de produse din colectie au fost pastrate exact asa cum au fost lansate pentru prima data – designul original nu a fost modificat, in timp ce doar cateva piese de mobilier au fost actualizate cu nume, culori, functii si materiale noi – pentru a satisface cerintele productiei de astazi si un stil de viata modern.

Prima parte a colectiei GRATULERA, dedicata anilor 50 si 60 din secolul al XX-lea, va fi disponibila in magazinul IKEA Baneasa incepand cu luna august 2018, iar urmatoarele doua game ale acestei colectii „istorice” urmeaza sa fie lansate in octombrie si decembrie. Mai multe informatii sunt disponibile pe site-ul IKEA aici si aici.

Cateva momente cheie din istoria IKEA:

1943: Ingvar Kamprad isi inregistreaza compania, IKEA. I vine de la Ingvar, K de la Kamprad, E de la Elmtaryd (numele fermei in care a copilarit) si A de la Agunnaryd (numele satului in care a crescut).


1948: In gama de produse IKEA sunt introduse piese de mobilier elegante si moderne.

1951: Primul catalog IKEA este distribuit gratuit – la fel ca si astazi.

1956: Mobilierul pe care il poti asambla singur este acum parte din Conceptul IKEA. Pachetele plate inseamna costuri de transport reduse si sanse mai mici de deteriorare. Iar acest lucru reprezinta preturi mai mici pentru clientii IKEA.

1958: Se deschide primul magazin IKEA in Almhult, Suedia.

1960: IKEA Almhult lanseaza primul IKEA Restaurant & Cafe.

1963: Primul magazin IKEA din afara Suediei se deschide in Norvegia.

1973: Primul magazin IKEA din afara Scandinaviei se deschide in Spreitenbach, Elvetia.

2018 (28/7): 419 de magazine in 49 de tari si aproape 200.000 de angajati IKEA.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI