Îmbunătățiri utile pe care le poți aduce în baia ta

Îmbunătățiri utile pe care le poți aduce în baia ta

Baia este una dintre cele mai importante încăperi din casa ta, un spațiu în care petreci timp prețios de relaxare și îngrijire personală.


O baie bine întreținută și amenajată corespunzător poate aduce un plus de confort și frumusețe în locuința ta. Indiferent dacă ai o baie mică sau una spațioasă, există numeroase îmbunătățiri pe care le poți aduce pentru a o face mai funcțională, mai plăcută și mai atrăgătoare.

Renovează pardoseala și pereții

Pardoseala și pereții sunt elementele cheie ale unei băi, elemente care contribuie la aspectul general al încăperii. O pardoseală nouă din gresie sau parchet laminat, în culori deschise și luminoase, poate aduce un aer proaspăt și modern.

De asemenea, poți schimba faianța veche cu una nouă, în culori și modele interesante, pentru a aduce un strop de personalitate băii tale.


Îmbunătățește iluminatul

Iluminatul are un rol esențial în baie deoarece afectează atât atmosfera, cât și funcționalitatea. Înlocuiește vechea lumină cu lămpi mai eficiente energetic și cu becuri cu lumină caldă, care să creeze o atmosferă plăcută și relaxantă.

Poți adăuga și iluminat de accent, cum ar fi spoturi sau benzi LED, pentru a evidenția anumite zone sau elemente decorative.

Adaugă spații de depozitare

Spațiul de depozitare este adesea limitat în baie, dar poți adăuga mai multe dulapuri, rafturi sau mici etajere pentru a păstra lucrurile organizate și la îndemână. Alege soluții ingenioase de depozitare, cum ar fi sertare retractabile sau cutii de depozitare, pentru a profita la maximum de spațiul disponibil.


Schimbă bateria și accesoriile

Bateria și accesoriile din baie pot schimba întregul aspect al încăperii. Alege baterii moderne și funcționale, cu design atractiv, și adaugă accesorii de baie în culori și forme interesante, care să ofere o notă de eleganță și stil băii tale.

Optează pentru astfel de baterii bideu calitative, ideale pentru o baie modernă. Mai mult decât atât, aici poți găsi și accesorii pentru alte încăperi, așa cum este o astfel de chiuvetă de granit.

Instalează un sistem de ventilație

Un sistem de ventilație eficient este esențial în baie pentru a preveni acumularea de umiditate și formarea mucegaiului. Alege un ventilator cu o capacitate corespunzătoare și asigură-te că acesta este poziționat strategic pentru a elimina aburul.


Adaugă elemente decorative

Elementele decorative pot aduce personalitate și căldură în baia ta. Poți alege plante de interior care să aducă o notă de verdeață și să purifice aerul, sau poți adăuga oglinzi ce au cadre interesante pentru a crea iluzia de spațiu suplimentar.

De asemenea, prosoapele colorate și perdelele de duș cu modele atrăgătoare pot aduce un plus de culoare și stil.

Creează o zonă de relaxare

Dacă spațiul îți permite, poți să creezi o zonă de relaxare în baie unde să te poți destinde după o zi lungă și obositoare.

Poți adăuga o cadă spațioasă sau o cabină de duș cu funcții de hidromasaj, și poți așeza lângă aceasta un taburet sau o banchetă pentru momente de răsfăț și liniște.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI