Aranjamente cu flori de vis al caror estetic triumfa in fata oricarei alte decoratiuni

0
260

Aranjamente cu flori de vis al caror estetic triumfa in fata oricarei alte decoratiuni

Folosim bougainvillea, glicina, dar si hortensiile pentru aceste aranjamente colorate cu flori de vis ce te incanta de indata ce le observi si simti prezenta.


Florile sunt unele dintre cele mai mari bucurii ale vietii, bucurii care nu doar ca ne pun un zambet pe buze, dar infrumuseteaza si curtea sau balconul. Multitudinea de flori din care poti alege este coplesitoare, insa trebuie sa tii cont de cateva sfaturi utile.

Solul pe care il ai

Solul pe care tu il ai in curte este important. Atat pH-ul acestuia, dar si cat de argilos este sau nu, toti factorii formeaza un sol potrivit pentru unele specii, dar si un sol mai putin potrivit pentru alte specii.

De exemplu, bougainvillea este o floare ce prefera un substrat fertil. Aceasta floare are nevoie de un sol care sa permita o drenare foarte usoara a apei. Mai mult decat atat, pH-ul solului cel mai potrivit este cuprins intre 5,5 si 6,0.


Am pregatit pentru tine un articol care sa iti spuna mai multe despre pH-ul solului.

Cum imbunatatesti solul si cum ii ajustezi nivelul pH-ului

Timpul dedicat ingrijirii

Timpul dedicat ingrijirii florilor este un alt factor important care te va ajuta sa decizi ce plante sa ai in curtea sau casa ta. Daca esti o persoana care calatoreste mult, s-ar putea sa nu fie o idee buna sa iti flori care au nevoie de ingrijire zilnica.

Muscatele, petuniile, floarea de ceara, dar si begoniile au nevoie de ingrijire zilnica. De la udarea acestora dimineata foarte devreme si/sau seara tarziu, pana la indepartarea frunzelor uscate, toate aceste lucruri necesita timp din partea ta. Chiar daca actiunea nu consta in dedicarea unei perioade mari de timp, florile au nevoie de atentie zilnica din partea ta.


Persoanele care nu au mult timp sa ingrijeasca florile pot sa opteze pentru plante suculente, de exemplu. Sunt frumoase, verzi, cresc superb si ele pot fi potrivite atat pentru curte, dar si pentru apartament.

Mai mult decat atat, unele dintre ele au si beneficii uimitoare si proprietati utile, asa cum este Aloe Vera.

Floarea de ceara – O planta in ghiveci superba, ce se ingrijeste foarte usor

Culorile alese

Oricat de frumoasa, mare si impunatoare ar fi o floare, aceasta nu este nimic fara o culoare ce iti atrage privirile. Bougainvillea, de exemplu, este o floare, un arbust florifer ce are nuante aprinse superbe. Ea atrage privirile indiferent de cat de mult sau putin creste.


Avand in jur de 18 specii, tu poti alege specia care se vinde in zona ta. Intreaba in magazinele de specialitate ce specie hibrid este mai buna pentru solul pe care tu il ai.

Bougainvillea, arbustul decorativ spectaculos ce face concurenta multor flori

sursa foto: Pinterest