Incredibila arta a lui Hirotoshi Ito, pentru prima data in Romania. Galeria Galateca, 10-14 octombrie 2017. Intrarea libera!

Incredibila arta a lui Hirotoshi Ito, pentru prima data in Romania. Galeria Galateca, 10-14 octombrie 2017. Intrarea libera!

Pe constructiile din piatra s-a creat civilizatia noastra, iar primele creatii artistice sunt legate tot de piatra. Fascinatia nascuta de acest material este vie si in zilele noastre. Artistul japonez Hirotoshi Ito constituie un stralucit exemplu de artist plastic care cauta substanta pietrei in cele mai profunde straturi ale sale.


Desi in cele mai multe cazuri piatra impresioneaza ca material dur, rezistent, aspru si inexpresiv, Hirotoshi Ito gaseste in ea flexibilitate, caldura si un mod straniu de a comunica. Creatia lui arata un alt chip al lumii. Iar lumea artistului japonez este una a umorului, bland sau spumos, a comicului absurd provocator. Si peste toate acestea, modificarea totala a felului in care se prezinta pietra. Aarta lui Hirotoshi Ito dovedeste inca o data marea versatilitate a pietrei naturale.

Lui Hirotoshi Ito ii place sa povesteasca, dar abordeaza, cu aceeasi pasiune si dezinvoltura, si zona abstractului. Indiferent de perspectiva si de complexitate, fiecare piesa a sa devina un spectacol.

Hirotoshi Ito s-a nascut in 1964 si provine dintr-o veche familie de pietrari. A absolvit Universitatea Tokyo National Fine Arts in 1982 si s-a dedicat de atunci lucrului cu piatra naturala. Mai multe muzee si colectii private de arta din toata lumea au achizitionat lucrarile artistului.


Straniile creatii ale lui Hirotoshi Ito, pentru prima data in Romania, se pot admira la galeria Galateca in perioada 10-14 octombrie, in cadrul expozitiei ”Pleasures of Paradox. The fine stone”. Intrarea este libera!

Expozitia ”Pleasures of Paradox” reprezinta un omagiu adus artei lui Hirotoshi Ito de catre PIATRAONLINE, cel mai mare importator de piatra naturala din Romania. Mariana Constantinescu-Bradescu, Managing Partner PIATRAONLINE: Ne dedicam complet proiectelor curajoase pe care le sustinem si vrem sa punem Romania pe harta liderilor in design si arhitectura. Pentru noi, fiecare bucata de piatra naturala este o opera de arta sculptata de natura: unica, expresiva, tulburatoare. De aici si admirația pentru arta lui Hirotoshi Ito, care ne serveste drept sursa de inspirație, dar si dorinta de a prezenta universul sau comic-absurd acasa, in Romania.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI