Inflorire luxurianta a crizantemelor pe timp de toamna

0
258

Inflorire luxurianta a crizantemelor pe timp de toamna

Perioada de glorie a crizantemelor porneste inca din luna august si se termina prin luna noiembrie. Descopera cum sa ii provoci o inflorire luxurianta pentru a te bucura de flori superbe, ce te cuceresc.


Florile din gradina ta pot sa iti transforme gospodaria intr-un adevarat paradis, intr-o oaza proprie de relaxare.

Crizantemele sunt preferate de gospodine pe timp de toamna deoarece sunt rezistente. Atat in gradina, cat si in ghiveci, crizantemele pot sa reziste foarte mult, ele facandu-ne toamna mai colorata. Am pregatit pentru tine cateva trucuri de care sa tii cont pentru a te bucura de o inflorire luxurianta a crizantemelor tale.

Solul

Crizantema are nevoie de un sol cu ingrasamant, un sol care se dreneaza usor. Daca ai crizantema in ghiveci, te sfatuim sa optezi pentru un amestec din turba cu nisip.


5 Secrete pentru ingrijirea crizantemelor, cele mai frumoase flori de toamna

Apa de care are nevoie floarea

In ceea ce priveste cantitatea de apa necesara, crizantemei trebuie sa ii oferi apa nu foarte multa, astfel incat pamantul sa aiba mereu acel aspect de proaspat udat.

Prea multa apa poate sa afecteze crizantema, iar apoi va exista riscul unei imbolnaviri pe care nu o dorim.

Lumina

Atunci cand vorbim de lumina, trebuie sa stii ca aceasta floare frumoasa are nevoie de cat mai multa lumina. Pozitioneaz-o intr-un spatiu unde sa aiba parte de lumina naturala pentru ca acest lucru favorizeaza cresterea florii tale.


Taierea florilor

Pentru a te bucura de o crizantema care se dezvolta sanatos, trebuie sa ii tai florile uscate. Aceasta etapa ii va oferi florii tale o incurajare de a inflori din nou, de a fi frumoasa si de a te bucura cu noi plante.

Chiar daca crizantema ta ramane aproape fara nicio floare, ea va inflori pe timp de iarna.

sursa foto: Pinterest