Arcade si flori, doua elemente de decor care evidentiaza gradina. Idei de amenajari

Arcade si flori, doua elemente de decor care evidentiaza gradina. Idei de amenajari

Sarbatorile au luat sfarsit, insa nu la fel putem spune despre sezonul amenajarilor exterioare, sezon care este abia la inceput. Prin urmare ne-am gandit ca nu ar fi rau sa aflam idei de a amenaja gradina intr-un mod cat mai elegant incepand de la poarta principala si pana la intrarea in casa. Si daca tot am amintit de poarta principala, aflati ca am strans aici cele mai frumoase idei de arcade pentru florile urcatoare, care nu fac altceva decat sa completeze decorul existent.


Elemente precum arcadele, construite deasupra portilor din metal, aduc un plus de design gradinii, transformand-o intr-o oaza de frumusete pura. Iar cele care dau culoare locului sunt plantele, trandafirii urcatori facand parte din multitudinea de specii de flori ideale pentru astfel de amenajari exterioare.

Si pentru ca am ales trandafirul urcator ca si exemplu de planta ideala pentru a infrumuseta gradina, nu putem sa incheiem fara sa va spunem cate ceva despre felul cum il ingrijim primavara.

Curatarea plantei se face primavara si numai dupa ce a trecut orice pericol de a ingheta. Altfel spus pe la mijlocul lunii martie si inceputul lunii aprilie. Taierea la plantele tinere se face doar in cazul ramurilor uscate care au murit in urma gerului de peste iarna. La cele peste trei ani, curatarea se face doar pentru esteticul plantei sau pentru a stimula ramificatia, lasand neatinsa partea viguroasa. In cazul taierilor estetice, care inseamna eliminarea ramurilor firave, sustinerea plantei se face folosind carlige sau orice alt mod de legare.


In concluzie, daca ne dorim niste trandafiri urcatori minunati ar trebui sa tinem cont de doua reguli simple:

  1. Nu se aplica taieri radicale la planta;
  2. Se incearca, pe cat se poate, sa se salveze cat mai mult din lemnul format in anul sau in anii precedenti.gradina gradina gradina gradina sursa foto

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI