Insula de bucatarie – Sfaturi, trucuri si idei pentru un design atragator, dar multifunctional
Insula de bucatarie este un spatiu estetic, dar foarte practic intr-o bucatarie. Aceasta poate fi pozitionata in mijlocul incaperii atunci cand vorbim de bucatarii mari, sporind eficienta si functionalitatea spatiului.
Se potrivesc unei bucatarii mari, insa pot fi incluse si in bucatariile amenajate open space cu living room-ul. Aici, la granita dintre living room si bucatarie, chiar in spatele canapelei, poti pozitiona insula de bucatarie. Este un accesoriu care iti va usura foarte mult viata si activitatile de zi cu zi.
De exemplu, atunci cand iti pregatesti cafeaua si o pui in termos pentru birou, o poti pozitiona pe blatul de bucatarie. Va fi usor de accesat si te vei asigura ca nu o uiti acasa. De asemenea, pe blatul de bucatarie poti pozitiona si suportul pentru cutite. Chiuveta poate fi incastrata in blatul de bucatarie, fiind un accesoriu util si perfect pentru a fi pozitionat aici. In acest fel, vei putea folosi insula de bucatarie ca masa de lucru pentru a pregati mancarea.
Organizarea spatiului
Inainte de a alege o insula de bucatarie, organizeaza spatiul folosind o schita. Acest lucru te va ajuta in cazul in care vrei sa incluzi in organizarea insulei de bucatarie anumite electrocasnice. Daca pozitionezi chiuveta sub mobilier, pe blatul din bucatarie, atunci pe insula vei avea mai mult spatiu disponibil.
Insula de bucatarie poate fi folosita si ca spatiu de luat masa impreuna cu cei dragi. Organizand spatiul dinainte, vei sti daca alegi scaune potrivite ca inaltime si design cu insula sau daca pastrezi spatiu ca si zona de lucru.
Alegerea unei insule multifunctionale
O insula de bucatarie multifunctionala poate sa te ajute pentru a depozita lucruri in partea de jos. De asemenea, ea poate avea aici montata si o chiuveta, dar si cuptorul incorporabil si plita electrica.
O insula multifunctionala este ideala pentru o bucatarie mare. Mai mult decat atat, te ajuta in activitatile de zi cu zi. Folosindu-te de insula vei putea spala alimentele, pregati, dar si gati.
Daca folosesti si o masina de spalat vase, pozitioneaz-o in apropierea chiuvetei pentru a te asigura ca este la-ndemana atunci cand o utilizezi.
Insula de bucatarie folosita ca spatiu de depozitare
Daca ai nevoie de mai mult loc de depozitare, te poti folosi de partea de jos a insulei de bucatarie. Aici poti incorpora cateva dulapuri. Mai mult decat atat, in partea laterala a insulei poti sa pozitionezi un suport din lemn pentru a depozita fructele si legumele.
Tot in lateral, te poti ajuta de o bara suport pentru un ghiveci decorativ, de exemplu, insa aici poti sa tii si un prosop de bucatarie.
In partea de jos poti avea si cateva rafturi deschise care sa te ajute sa pi la-ndemana cateva carti de bucate sau obiecte decorative.
sursa foto: Pinterest