Invită păsările în grădina ta: Cum să faci hrănitoare DIY pentru pasări

Invită păsările în grădina ta: Cum să faci hrănitoare DIY pentru pasări

Pasările aduc viață și veselie în grădina ta, iar crearea unor hrănitoare DIY pentru pasări este o modalitate minunată de a le oferi o sursă constantă de hrană. De asemenea, în acest fel vei face locul tău mai prietenos pentru vizitele lor zilnice.


1. Hrănitor din pâine veche

Un hrănitor simplu și eficient pentru pasări poate fi realizat din pâine veche și sârmă. Taie o pâine veche în felii groase, trece un fir de sârmă printr-o parte a fiecărui disc de pâine și creează o buclă pentru a suspenda hrănitorul. Atârnă-l într-un loc accesibil pentru pasări și vei oferi o gustare apetisantă.

2. Sticle reciclate cu semințe: Sursă de hrană suspendată

Folosește sticle de plastic goale pentru a crea hrănitoare suspendate. Taie găuri în jurul sticlei și umple interiorul cu semințe. Prinde o sfoară sau un șnur de pescuit în jurul gâtului sticlei și atârnă hrănitorul într-un copac sau de un cârlig fixat în grădină.

3. Role de hârtie și semințe: Jucăuș și delicios

O activitate distractivă și interactivă pentru copii și pasări este crearea unor role de hârtie umplute cu semințe. Ungi rolele de hârtie cu unt de arahide și le rostogolești prin semințe. Poți atârna apoi aceste role în locuri strategice pentru a oferi pasărilor o sursă gustoasă de hrană.


4. Hrănitor în formă de coroană

Confecționează o coroană din sârmă sau cânepă și fixeaz-o într-un suport de metal sau lemn. Ungi coroana cu unt de arahide și o presari cu semințe. Această hrănitoare în formă de coroană nu doar că oferă hrană, dar și adaugă o notă regală grădinii tale.

5. Recipiente din materiale reciclate

Transformă cupele de plastic sau aluminiu în hrănitoare pentru pasări. Poți găuri partea de jos a cupei pentru a permite picurarea semințelor.

Atârnă mai multe cupe de crengi sau prinde-le de un suport și umple-le cu semințe pentru a atrage o varietate de specii de păsări.


6. Bucăți de lemn cu semințe: Rustic și natural

Dacă ai bucăți de lemn rămase din alte proiecte, transformă-le în hrănitoare rustice pentru pasări. Pune semințe în crevasele sau găurile din lemn și atârnă aceste bucăți în locuri strategice. Este o modalitate naturală și atractivă de a hrăni pasările.

7. Pâine cu unt de arahide și semințe

Un mod simplu și ieftin de a hrăni pasările este să ungi felii de pâine cu unt de arahide și să le presari cu semințe. Apoi, atârnă aceste felii pe crengile copacilor sau pe un suport dedicat. Această variantă DIY nu necesită mult efort și este foarte apreciată de păsări.

8. Hrănitor din borcan de sticlă: Simplu și eficient

Un alt proiect DIY simplu implică folosirea borcanelor de sticlă. Poți umple borcanul cu semințe sau cu o pastă de unt de arahide și semințe. Apoi, fixează un băț subțire sau o sârmă în interiorul borcanului pentru a permite accesul păsărilor.


Sfaturi Suplimentare:

  • Curățenie regulată: Asigură-te că hrănitoarele sunt curățate regulat pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor sau mucegaiului. Schimbă semințele la intervale regulate.
  • Distanță sigură: Amplasează hrănitoarele la o distanță sigură de ferestre și uși pentru a preveni accidentele în cazul zborului neașteptat al păsărilor.
  • Variază tipurile de semințe: Oferă o varietate de semințe pentru a atrage diverse specii de păsări. Fiecare specie are preferințe diferite în privința hranei.
  • Evită sărarea semințelor: Nu adăuga sare sau alți aditivi la semințele oferite păsărilor. Aceste substanțe pot fi nocive pentru sănătatea lor.
  • Protejează împotriva dăunătorilor: Asigură-te că hrănitorile sunt poziționate astfel încât să fie dificil pentru rozătoare să le atingă. Un suport de tip gard sau altă barieră poate fi util.

Descopera si aceste 25 idei de amenajari pentru o casa de vis ce are casute pentru pasari

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI