Lumina naturala versus lumina artificiala pentru plantele din ghiveci

Lumina naturala versus lumina artificiala pentru plantele din ghiveci

Este mai buna lumina naturala sau lumina artificiala pentru plantele noastre? Care sunt beneficiile fiecareia, dar si ce dezavantaje exista, afli chiar din acest articol. 


Plantele au nevoie de lumina pentru a isi prepara hrana si pentru a se dezvolta sanatos. Fara lumina, plantele nu supravietuiesc deoarece lumina este sursa vietii plantelor noastre.

Lumina naturala

Lumina naturala contine radiatii electromagnetice, radiatii care ajuta plantele sa se dezvolte ceva mai bine decat o face lumina artificiala.

Florile pot sta direct in lumina naturala, daca specia iubeste acest lucru. Daca sunt flori care nu suporta razele directe ale soarelui, acestea pot fi filtrate cu ajutorul perdelelor sau cu ajutorul unor folii speciale pe care le aplici pe geamurile tale.


Lumina artificiala pentru plantele din ghiveci

Lumina care vine de la becurile noastre din casa nu contine atat de multe elemente benefice pe care le contine lumina naturala. Cu toate acestea, chiar si lumina artificiala este benefica pentru plantele noastre si le ajuta sa se dezvolte si sa creasca sanatos.

Cu toate acestea, unele plante prefera lumina artificiala in detrimentul luminii naturale. Cel mai sanatos pentru majoritatea plantelor, florilor si tuturor vietatilor este ca lumina artificiala sa vina ca o completare a luminii naturale, mai ales atunci cand vorbim despre anotimpul rece. Atunci, zilele sunt mai scurte, iar plantele noastre au parte de mai putina lumina naturala. Pentru a le ajuta, le pozitonam in spatii in care sa aiba parte si de lumina artificiala, insa fara sa le schimbam locul.

Atunci cand vorbim de lumina artificiala, becul trebuie situat cu cat mai departe de floare cu cat are mai multi wati. De exemplu, un bec de 150 de wati va sta la aproape 100 de cm distanta de floarea noastra.


Top 3 plante la ghiveci pe care trebuie sa le ai si tu + Sfaturi ingrijire

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI