Macul, comoara rosie ce decoreaza spectaculos gradina

Macul, comoara rosie ce decoreaza spectaculos gradina

Macul este comoara rosie din gradina ce decoreaza spectaculos gospodaria, avand proprietati calmante si benefice pentru sanatate. Macul isi are originile in Europa, America, Asia, dar si Africa de Sud.


Planta este inalta de circa 1 metru, iar la baza ei se formeaza o tufa de frunze. Florile sunt mari, de circa 12-16 cm, insa acest lucru se intampla doar la specia Papaver orientale de mac, specie ce isi are originile in America.

Macul este o planta ce are un efect decorativ spectaculos, fiind una dintre plantele ce infloresc in lunile mai-iunie, facandu-ne curtea mai frumoasa.

Cerintele macului atunci cand vine vorba de ecologie

Macul prefera terenurile argilo-nisipoase, dar si fertile si sanatoase. Aceste terenuri trebuie sa fie bogate in calciu, dar si bine insorite pentru ca macul sa se dezvolte frumos si sanatos.


Macii sunt, cu siguranta, o pata extraordinara de culoare in curtea casei tale. Acestia iti fac orice spatiu mai frumos, fiind adorati si iubiti in intreaga lume.

In ceea ce priveste cultura, macul se inmulteste prin seminte, dar se inmultesc si prin despartirea lastarilor care alcatuiesc planta mama. De asemenea, se inmultesc si prin butasi de radacina.

Se seamana primavara, prin lunile mai si iunie, in rasadnita, solarii sau direct pe brazde in pepiniera de plante perene. Cea mai simpla modalitate de a obtine plante de mac este din seminte.


Macul se planteaza in pete, grupuri sau singur. Florile taiate de la mac sunt la mare cautare, insa se stie ca acestea nu rezista deloc mult. Recoltarea macului se face in faza de boboc la care incep sa crape sepalele.

Descopera si galeria foto cu maci rosii, absolut spectaculosi, ideali pentru orice curte sau gradina.

Curte plina cu flori de hortensii mari, bogate, colorate si spectaculoase

Aranjamente cu flori inmiresmate, cuceritoare, absolut magnifice

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI