Magnolia – Ghid de ingrijire al celui mai frumos copac

Magnolia – Ghid de ingrijire al celui mai frumos copac

Magnolia, copacul cu flori magice ce te cucereste cu frumusetea sa si iti face gospodaria mai frumoasa, mai colorata. Pregateste-te sa te bucuri de acest frumos arbust si sa iti faci ziua mai frumoasa atat privind florile sale superbe, dar si frunzele deosebit de frumoase.


Exista peste 120 de specii de magnolia, specii principale carora li se adauga o multime de subspecii si hibrizi superbi. Copacul este, fara indoiala, unul absolut superb si infrumuseteaza orice curte, indiferent de marimea acesteia.

Ingrijirea magnoliei este usoara

Magnolia este un copac ce nu este deloc pretentios. Cu toate acestea, unele specii de magnolii nu rezista la temperaturi foarte scazute, sub -15 grade Celsius. Daca plantezi magnolia, acest copac trebuie pozitionat langa cladire. In acest fel, el va fi ferit de vant, fiind pozitionat intr-un loc adapostit.

Magnolia Sieboldii, Macrophylla si Globosa sunt specii de magnolie care prefera spatiile in care este semi-umbra. Vara, cand aerul este uscat, aceste specii prefera sa fie pozitionate  in spatii cu putina umbra.


Alte specii de magnolie se dezvolta mai bine la soare. Cu toate acestea, plantarea lor trebuie facuta in locuri ferite de vanturile puternice.

Solul preferat de magnolie

Solul pe care acest arbust il prefera trebuie sa fie bogat, lutos. Inainte de a te ocupa de platarea magnoliei in pamant, ai grija ca solul sa fie bine drenat. De asemenea, este recomandat sa adaugati un amestec de materii organice. Compostul poate fi excelent pentru a fi adaugat aici. In acest fel, magnolia se va bucura de un sol bogat in substante nutritive.

Copaci uscati transformati in suporturi deosebite pentru florile tale

Inspira-te si din aceste idei: Cum infrumusetam trunchiurile de copaci uscati – Idei de amenajari exterioare.


Ce facem cu ramurile uscate ale copacilor? Ornamente de vis

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI