Mararul – Un gust unic, o multime de intrebuintari si beneficii utile

Mararul – Un gust unic, o multime de intrebuintari si beneficii utile

Mararul este o planta pretuita in Asia si Orientul mijlociu de mai bine de 2000 de ani. Ceva mai recent, mararul a fost asociat cu bucataria scandinava, fiind un ingredient unic si excelent pentru o multime de retete gustoase. Ca remediu traditional, mararul se folosea in caz de indigestie, in combaterea inflamatiilor sau ca sedativ.


Mararul este o planta populara la noi in tara, o planta anuala rezistenta pe care o folosim intr-o multime de mancaruri, dar si in sala de fresh sau sosuri.

Mararul are un gust unic, este popular in tara noastra si are o multime de intrebuintari utile, dar si beneficii de care trebuie sa profitam.

Cultivarea mararului

Atunci cand vorbim despre cultivare, mararul are o multime de varietati folosite pentru frunzele sale. Are nevoie de o amplasare in plina lumina solara si de un sol bine drenat, umed.


Planteaza semintele direct in pamant la inceputul primaverii si apoi lunar, pana vara tarziu, pentru un aport constant de frunze. Pentru seminte, planteaza oricand primavara, ca sa se faca vara.

Pentru intretinere, rareste plantele, lasand cam 45 cm intre ele. Eventual, pune araci exemplarelor mai inalte.

Daunatori si boli

De obicei, mararul nu are probleme cu daunatori si boli, dar in conditii de umezeala excesiva, daca ii putrezesc radacinile, planta se ofileste.


Recoltare si depozitare

Pentru a te bucura de marar pe tot parcursul anotimpului rece, poti sa il recoltezi si sa il depozitezi. Culege frunze cand ai nevoie. Ca sa le usuci, tot ce trebuie sa faci este sa te ocupi de rasfiratul lor pe o coala de hartie.

Pune apoi coala de hartie la cuptorul cu microunde, pentru a isi pastra culoarea si aroma. Depoziteaza-le intr-un vas inchis ermetic, intr-un loc racoros si uscat. Frunzele proaspete se mentin bine in pungi de plastic, tinute in frigider sau congelator.

Pentru seminte, recolteaza cand el incepe sa se coaca, taind tulpinile si atarnandu-le cu umbelele in jos.


De ce sa alegi cresterea plantelor aromatice, florilor, fructelor sau legumelor

Patrunjelul – Planta aromatica, ingredient delicios si leac miraculos.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI