Metode de purificare a aerului din locuinte si importanta acestui proces
Incepem sa ne facem griji de cat de curat si de purificat este aerul in locuinta atunci cand apare un nou-nascut, dar si atunci cand unul dintre membrii familiei incepe sa aiba probleme de sanatate.
O locuinta curata presupune o locuinta in care aerul este lipsit de impuritati, de alergeni, dar si de alte componente care dauneaza sau pot sa dauneze sanatatii tale si a celor din jur.
Care sunt factorii care duc la poluarea aerului din locuinta?
In zilele noastre este aproape imposibil sa gasesti o locuinta care sa fie total lipsita de acesti factori nocivi. Sigur te confrunti si tu cu una dintre situatiile de mai jos, situatii care duc la poluarea aerului dintr-o casa sau dintr-un apartament.
1. Fumul de tigara
Acest obicei nociv poate distruge atat sanatatea celui ce il practica, dar mai ales a celor din jurul sau. Fumul de tigara respirat este la fel de periculos ca si fumatul in sine, iar cei mici nu sunt deloc feriti de acest pericol, chiar daca aerisesti in casa.
2. Cartile vechi si covoarele
Cartile vechi si covoarele sunt periculoase si contin substante ce pot afecta respiratia celor prezenti in casa, dar contin si o multime de bacterii depozitate in ele.
3. Umezeala
Umezeala dintr-o locuinta este pe cat de neplacuta, pe atat de nesanatoasa. Ea duce la formarea mucegaiului si, implicit, la formarea unor bacterii si a unui mare pericol de imbolnavire.
4. Aparatele electrocasnice
Frigiderul, aspiratorul, masina de spalat rufe, dar si alte aparate electrocasnice au emisii care pot sa creasca nivelul de poluare din locuinta ta.
De asemenea, detergentii si produsele de curatare, odorizantele de camera, betisoarele si lumanarile parfumate, dar si cearceafurile si paturile pot fi medii perfecte pentru inmultirea bacteriilor si a acarienilor.
Cum imbunatatim calitatea aerului din casa? Metode de purificare a aerului din locuinte
Exista atat metode naturale care te ajuta sa purifici aerul din casa, cat si aparate special concepute in acest sens.
Foloseste plante pentru a purifica aerul din locuinta
Plantele precum palmierul Areca sunt frumoase, verzi, iti infrumuseteaza camera si ajuta la purificarea aerului dintr-o locuinta. Se pot cumpara la ghiveci, nu sunt greu de ingrijit si te pot ajuta sa ai grija de sanatatea ta si a familiei tale.
De asemenea, palmierul Bambus, Doamna, dar si Ficusul sunt plante populare, de mare ajutor atunci cand vine vorba de purificarea aerului dintr-o locuinta.
Foloseste aparate pentru a purifica aerul!
Un aer mai sanatos inseamna familiei ferita de boli si bacterii. Asa cum poti afla si de aici, chiar si atunci cand gatesti se produc polunati nocivi pentru tine si familia ta.
Un astfel de purificator de aer te ajuta sa indepartezi particulele, alergenii, gazele periculoase, dar si virusurile. De asemenea, un purificator de aer te ajuta sa mentii un nivel optim de umiditate in casa, iar tu si cei din jur veti fi feriti de boli precum: astmul, problemele respiratorii, dar se vor atenua si alergiile.
Foloseste uleiuri esentiale!
Pe langa metodele de mai sus, poti folosi uleiuri esentiale de rozmarin, menta, cimbru, portocal, lavanda si scortisoara pentru a purifica aerul din locuinta ta. Sunt ingrediente ce te vor ajuta sa purifici aerul, dar vor oferi si un miros placut locuintei tale.
Indiferent de metoda pe care alegi sa o folosesti, ai grija ca incaperea in care locuiesc nou nascutii sau persoanele alergice sau bolnave de astm sa fie curatate, ferite de umezeala, dar si aerisite mereu.
sursa foto: Pixabay