Înfrumusețează-ți curtea pe timp de iarnă: Idei pentru amenajări exterioare de sezon

Înfrumusețează-ți curtea pe timp de iarnă: Idei pentru amenajări exterioare de sezon

Cu venirea iernii, mulți oameni tind să își neglijeze curțile, considerând că sezonul rece nu este potrivit pentru amenajări exterioare.


Cu toate acestea, iarna oferă oportunități unice de a transforma spațiul exterior într-un colț fermecător și plin de farmec. Iată câteva idei pentru a înfrumuseța curtea în timpul iernii și a transforma mediul într-un peisaj de poveste.

1. Folosește iluminatul – Amenajări exterioare de sezon

Folosește iluminatul pentru a adăuga un plus de farmec curții în timpul iernii.

Înfige lămpi solare în pământ pentru a contura aleile și plantele, iar apoi adaugă ghirlande luminoase în copaci sau în jurul ferestrelor. Luminile strălucitoare vor crea o atmosferă magică în timpul serilor lungi de iarnă.


2. Globuri și ornamente înghețate

Decorează copacii și arbuștii din curte cu globuri și ornamente în nuanțe de albastru, argintiu și alb pentru a evoca imaginea unui peisaj înghețat.

Poți utiliza chiar și ornamente handmade pentru a personaliza decorul și a adăuga un aer autentic.

3. Plante de iarnă și ghirlande verzi

Alege plante rezistente la frig, precum tuia, iedera sau jneapanul, pentru a adăuga note de verde în peisajul iernii.


Creează ghirlande cu ramuri de brad, eucalipt sau iedera și așează-le pe porți sau garduri pentru un efect plin de prospețime.

4. Crearea unui colț de foc

O sobă sau o șemineu în aer liber poate adăuga căldură și confort în curtea ta iarna. Pune scaune confortabile și pături pentru a crea un spațiu primitor unde poți petrece serile înconjurat de flăcările dansante.

5. Pârtie de sanie DIY

Dacă ai copii sau vrei să aduci puțină bucurie în curtea ta, construiește o mică pârtie pentru sanie din zăpadă. Podețul și tunelurile din zăpadă pot deveni un teren de joacă minunat pentru cei mici și pentru toți cei care doresc să se bucure de zăpadă.


6. Bănci decorate – Amenajări exterioare de sezon

Adaugă perne colorate și pături călduroase pe băncile din curte. Așează lămpi decorative în jur pentru a crea o atmosferă primitoare și confortabilă.

7. Crearea unui grătar de iarnă

Dacă iubești grătarul, nu renunța la el în timpul iernii. Amenajează o zonă specială pentru gătit în aer liber, unde poți pregăti delicii pentru familia și prietenii tăi chiar și în sezonul rece.

8. Realizarea unui labirint în zăpadă

Dacă ai un spațiu mai mare disponibil, creează un labirint în zăpadă. Acesta poate fi un proiect distractiv pentru întreaga familie și va adăuga un element jucăuș peisajului tău de iarnă.

9. Cuiburi de păsări și hrănitori

Ajută păsările să supraviețuiască iarna oferindu-le cuiburi și hrănitori. Atârnă ghindă de sârmă, adaugă casă pentru păsări în copaci și umple hrănitorile cu semințe pentru a atrage păsările locale în curtea ta.

Transformarea curții tale într-un spațiu plin de farmec în timpul iernii necesită doar puțină creativitate și atenție la detalii.

Fiecare element adăugat cu grijă va contribui la crearea unei atmosfere magice și va face din curtea ta un loc plin de bucurie în sezonul rece.

Fulgi de zăpadă și lumini strălucitoare: Decorarea exteriorului casei de Crăciun

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI